Dodik zatražio od Vučića pomoć za Srpsku (FOTO)

 
  • 8

Predsednik Vlade Srbije i predsednik Republike Srpske razgovarali su o odnosima između dve zemlje, o situaciji nakon poplava, kao i o položaju Republike Srpske unutar Bosne i Hercegovine

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o jačanju ekonomskih veza između Srbije i Republike Srpske, odnosima u regionu, kao i o položaju Republike Srpske unutar Bosne i Hercegovine.

Dodik je obavestio srpskog premijera o težini situacije posle poplava i zatražio pomoć za Republiku Srpsku, uz razumevanje za pozicije Srbije koja je takođe teško pogođena poplavama.

Premijer Vučić je obećao pomoć Vlade Srbije u izgradnji infrastrukture u Doboju i Šamcu.

Milorad Dodik izjavio je da je na današnjem sastanku zamolio premijera Aleksandra Vučića da ne zaboravi Republiku Srpsku kada je reč o pomoći za poplavljena područja na tom području jer se, kako je rekao, BiH po tom pitanju ponaša inertno i potvrdio da su Vlada Srbije i premijer preuzeli obavezu da se u Doboju i Šamcu adaptiraju određeni objekti stradali u nedavnim poplavama u Republici Srpskoj prema projektima koji tek treba da budu izrađeni.

On je rekao da će se sa premijerom Vučićem tim povodom sastati ponovo u petak.

- Razgovarali smo i o niz političkih pitanja koja se tiču situaciju u BiH, gde su institucije neefikasne u rešavanju mnogih pitanja, a razlog tome je i bazičan odnos prema Dejtonskom sporazumu i Ustavu - rekao je Dodik i dodao da je opšte poznata činjenica da u BiH postoje snage koje se zalažu za reviziju tih dokumenata, kao i, kako je rekao, mi koji želimo da zadržimo status stečen upravo tim sporazumom.

Stoga je, dodao je Dodik, veoma važno da se u svemu tome prepoznaje uloga Srbije koja je i potpisnica Dejtonskog sporazuma.

- BiH ima toliko problema da je ona neodrživa i ako se ne vrati izvornim principima Dejtona ona nema budućnost - rekao je Dodik.

Na sastanku je dogovoren novi susret u petak kada će sa ministrom kulture Ivanom Tasovcem i Emirom Kusturicom razgovarati o obeležavanju stogodišnjice početka Prvog svetskog rata.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    10. jun 2014 | 14:57

    Sta je Dodik,gusto!!!Narod je razocaran,smanjite vi politicari sebi plate i troskove odmah ce biti bolje.Daj malo i sirotinji!!!

  • CCCC

    11. jun 2014 | 00:28

    Ovaj Milokrad bi davno biti u zatvoru.On je ovu jadnu RS doveo naprosjački štap a sebe i svoje obezbedio sa kučama stanovima iskupim vozmim psrkom.E moj dodo ničija nije do zore gorela!

  • DD

    10. jun 2014 | 17:33

    TREBA POMOĆI BRAĆI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA