Svi ministri dostavili izveštaje o imovini

 
  • 7

Svi ministri Vlade Srbije, pre isteka roka, podneli su izveštaje o svojoj imovini i prihodima Agenciji za borbu protiv korupcije

Svi ministri Vlade Srbije dostavili su Agenciji za borbu protiv korupcije izveštaje o imovini i prihodima, potvrđeno je Tanjugu u Agenciji.

Rok za dostavljanje izveštaja o imovini i prihodima ministara Agenciji ističe sutra u ponoć, a kako je rečeno, svi članovi vlade su ispunili tu obavezu, a izveštaji su dostupni u registru na internet prezentaciji Agencije.

Pravilnikom Agencije za borbu protiv korupcije o registru funkcionera i registru imovine propisano je da Izveštaj funkcioner dostavlja lično, podnošenjem Agenciji u elektronskoj i štampanoj formi na propisanom obrascu.

Po dobijanju programski generisane šifre kojom se potvrđuje elektronska registracija Izveštaja, funkcioner odmah, a najkasnije u roku od osam dana, dostavlja Agenciji Izveštaj u štampanoj formi, neposredno ili preporučenom poštanskom pošiljkom.

Rok za podnošenje elektronskog Izveštaja o imovini i prihodima ministara istekao je 27. maja, a krajnji rok za dostavljanje Izveštaja u pisanoj formi ističe sutra.

- Svi funkcioneri imaju obavezu da u roku od 30 dana nakon izbora, postavljenja, odnosno imenovanja uzmu generisani bar kod i dostave Izvestaj o imovini i prihodima u elektronskom obliku Agenciji. Oni, zatim, imaju naknadnih osam dana da izveštaj sa bar kodom dostave i u pisanoj formi - rekao je ranije Tanjugu zamenik direktora Agencije Vladan Joksimović.

Protiv funkcionera koji ne poštuju predviđene rokove za predaju izveštaja o svom imovinskom stanju, Agencija pokreće postupak po Zakonu o Agenciji, a nakon sprovedenog postupka podnosi i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, objasnio je Joksimović.

On je podsetio da je u ovoj godini Agencija pokrenula oko 200 postupaka, te da je u više od 50 slučajeva zahteva podnela zahteve za pokretanje prekreršajnog postupka.

Kada je rec o eventualnoj krivičnoj odgovornosti funkcionera, ona postoji ukoliko funkcioner uopšte ne podnese Izveštaj ili daje lažne podatke, u nameri da prikrije svoju imovinu i prihode.

- S tim u vezi, tokom ove godine Agencija je već podnela 10 krivičnih prijava protiv funkcionera za koje sumnja da nisu prijavili ili su prijavili lažne podatke o imovini i prihodima i 16 izveštaja zbog postojanja sumnje da su izvršena druga krivična dela predviđena pre svega krivičnim zakonom kao što je zloupotreba službenog položaja, utaja poreza i pranje novca - rekao je Joksimović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лорд Пера

    3. jun 2014 | 15:36

    Замајавање народа. Зашто не донесете закон о пореклу имовине?

  • Луди ђока?

    3. jun 2014 | 15:22

    Уколико примерака? Важно је то у случају дасе један изгуби.

  • Obrad Savčić

    3. jun 2014 | 16:07

    To je se i očekivalo. Ako neće ministri da poštuju zakona , kako je očekivati od nekog drugog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA