PONOS NACIJE: Omladina pokazala da Srbija može na nju da računa!

 
  • 11

- Mladi u celoj Srbiji su učešćem u odbrani zemlje od poplava pokazali visok stepen zrelosti i odgovornosti, kao i da građani i država mogu da računaju na njih - kaže ministar omladine i sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić stigao je u Obrenovac gde će danas sa volonterima koje je organizovalo Ministarstvo omladine i sporta učestvovati u akcijama pod komandom Štaba za vanredne situacije.

Udovičić je prilikom dolaska u Obrenovac novinarima rekao da je omladina u ovoj krizi pokazala da građani i država mogu na nju da računaju u svakom trenutku i da su spremni da pomognu u najtežim situacijama.

- Mladi u celoj Srbiji su učešćem u odbrani zemlje od poplava pokazali visok stepen zrelosti i odgovornosti, kao i da građani i država mogu da računaju na njih. Svi zajedno spremni smo da podmetnemo leđa kako bi se spasili ljudski životi i kako bi se život u pogođenim područjima što pre vratio u normalu - rekao je Udovičić pre ulaska u kriznu zonu gde su danas angažovani volonteri Ministarstva, koji rade na čišćenju ulica i na istovaru hrane i vode.

Ministar je istakao da je neophodno nastaviti s ovakvim akcijama i u narednim danima, kada entuzijazam splasne, jer će biti mnogo posla kako bi se život u poplavljenim gradovima i selima vratio u pređašnje tokove.

- Sada je potrebno da se ujedinimo, da ne zaboravimo sve ove gradove i sela i sve naše sugrađane. Nastavljamo da radimo istim tempom - kazao je Udovičić koji je juče i sam pomagao u čišćenju Obrenovca i u istovaranju kamiona humanitarne pomoći, a pogledajte i kako!

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(D. Z.)

Video: Bećerić: Pošto ni mi advokati ni sudija nismo doktori, sud će raditi po onome što je komisija rekla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dexter

    20. maj 2014 | 14:14

    Ali omladina ne moze da racuna na srbiju!

  • CG

    20. maj 2014 | 14:21

    Sva im cas,bravo.ima omladine i iz ostatka balkana,iz mog grada u crnoj gori je pošlo na desetine omladine uključujući mog brata,a i sigurno i iz drugih drzava,uz vas smoooo!!!!!! <3

  • ljiljana

    20. maj 2014 | 14:26

    Tačno tako. ...videla sam ih na delu i srce mi je srećno zbog naše omladine. . Divni su!u ovoj tragediji koja nas je kao narod zadesila možemo biti srećni da su nam deca dobra hrabra i humana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA