MINISTARKA POLJOPRIVREDE: Sejaćemo i treći put zbog poplava!

 
  • 7

- Država će tražiti najbolja i urgentna rešenja, za najugroženije ćemo gledati da kroz repromaterijal, seme i đubrivo pomognemo proizvođačima da prevazidju štete koje su nastale u poplavama - kaže Snežana Bogosavljević Bošković

Država će pomoći poljoprivrednim proizvođačima da prevaziđu štete nastale u poplavama, kaže ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković. Kako je navela, jedan od prioriteta će biti rešavanje problema zapuštenih kanala.

- Država će tražiti najbolja i urgentna rešenja, za najugroženije ćemo gledati da kroz repromaterijal, seme i đubrivo pomognemo proizvođačima da prevazidju štete koje su nastale u poplavama - rekla je Bogosavljević Bošković za RTS.

Bogosavljević Bošković je istakla da će jedan od prioriteta rada njenog ministarstva biti rešavanje problema zapuštenih kanala, uređenje rečnih vodotokova i kanala - za navodnjavanje u sušnim periodima i odvodnjavanje za vreme padavina.

- Mi moramo izvući poruke i videti šta je trebalo da uradimo, što možda nismo uradili, a trebalo je, da štete budu manje - rekla je ona.

Ona je rekla da su obimne padavine u prethodnom periodu već u značajnoj meri ugrozile poljoprivrednu proizvodnju, da su neke površine zasejavane po drugi put i da nema sumnje da će nakon najnovijeg talasa poplava mnoge površine morati da budu i treći put zasejane.

(Telegraf.rs)

Video: Bećerić: Pošto ni mi advokati ni sudija nismo doktori, sud će raditi po onome što je komisija rekla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MrsiMudoje-filozof

    15. maj 2014 | 11:35

    I KAKO ces sada da ubedis Arape da daju pare za navodnjavanje ?!

  • Goran

    15. maj 2014 | 10:13

    Sad ste se setili kanala !

  • Cere

    15. maj 2014 | 13:22

    U pravu je, kanali su nam neophodni i krajnje je vreme da se nešto uradi. Ovo će biti teška godina, ali verujem da ćete rešiti probleme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA