Ešton: Srbija je primer ostalim državama regiona! (FOTO)

 
  • 8

- Nema boljeg dokaza uspešnih odnosa koje smo zajednički gradili poslednjih godina nego što su rezultati koje ste vi postigli u normalizaciji odnosa s Prištinom - rekla je visoka predstavnica EU u obraćanju poslanicima na posebnoj sednici u Skupštini Srbije

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izjavila je danas da Srbija može da bude primer ostalima u regionu i pokaže šta se sve može kada se ima pravo vođstvo.

- Nema boljeg dokaza uspešnih odnosa koje smo zajednički gradili poslednjih godina nego što su rezultati koje ste vi postigli u normalizaciji odnosa s Prištinom - rekla je Eštonova u obraćanju poslanicima na posebnoj sednici u Skupštini Srbije.

Ona je odala počast Beogradu na “hrabrosti, političkoj zrelosti i državničkom pristupu u odnosima s Prištinom”, uprkos mnogim teškim izazovima i teškim odlukama.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Danas Srbiju svuda svi hvale zbog političkog vođstva koje ste pokazali u dijalogu jer ste postali inspiracija drugima u regionu - poručila je Eštonova.

Šefica evropske diplomatije nazvala je Srbiju važnim političkim partnerom EU i ukazala i na doprinos Srbije saradnji i unapređenju odnosa sa susedima, što je, kako je istakla, od ključnog značaja za stabilnost celog regiona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    28. april 2014 | 22:04

    Oprosti mi Katrin, znam da necu biti fin, ali meni nisi draga... ( idi sreco, ti- bez traga. )...

  • Лорд Пера

    28. april 2014 | 16:28

    Па кад је Србија пример, ајде бомбардујте још неку државу и одузмите јој петину територије, да неби били усамљени пример.

  • Hm

    28. april 2014 | 16:35

    Ma pravi primer kako se svoja zemlja prepušta drugome da upravlja i ima državu unutar države pa sva sreća da se u regionu ne ugledaju na nas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA