Dačić: Još nisu definisana konačna kadrovska rešenja

 
  • 2

- Razgovori se nastavljaju ovih dana i ove nedelje će biti sklopljen ceo taj dogovor, odnosno, kako će i u kadrovskom smislu izgledati nova vlada - rekao je lider socijalista

Predsednik tehničke vlade i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas u Novom Sadu da još nisu definisana konačna kadrovska rešenja kada je reč o novoj republičkoj vladi i nije mogao da odgovori na pitanje koju će on poziciju imati.

- Razgovori se nastavljaju ovih dana i ove nedelje će biti sklopljen ceo taj dogovor, odnosno, kako će i u kadrovskom smislu izgledati nova vlada - rekao je Dačić novinarima posle posete povređenom policajcu u Kliničkom centru Vojvodina.

On je precizirao da će do kraja nedelje biti jasno kako će u kadrovskom smislu izgledati i Skupština Srbije i Vlada Srbije, kao i gradska skupština i gradsko veće u Beogradu.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je on budući ministar spoljnih poslova, Dačić je rekao da će sva kadrovska rešenja biti rezultat daljih razgovora.

On je dodao i to da mu je drago što mediji nisu ništa pogodili u proteklom periodu kada je reč o budućim kadrovskim rešenjima, pre svega onima koja bi trebalo da pripadnu socijalistima.

Dačić je ocenio da bi, kako je rekao, bilo politički korektno da ono o čemu razgovaraju koalicioni partneri "nije za priče po medijima".

- Kad mandatar bude spreman da to saopšti u javnosti, on će to i učiniti - kazao je Dačić.

Kada je reč o koalicionim partnerima SPS-a, Jedinstvenoj Srbiji i PUPS-u, Dačić je istakao da je odluka o ulasku u vladu te koalicije jedinstvena i da se ne dovodi u pitanje.

- Očekujem da će stranački organi svih stranaka podržati takvu odluku - istakao je Dačić i dodao da će sutra u Skupštini Srbije praktično biti glasanje i videće se ko čini parlamentarnu većinu.

- Siguran sam da ćemo tu odluku doneti jedinstveno i da će svih naših 44 poslanika biti deo parlamentrne većine u skladu sa dogovorom postignutim sa SNS-om - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    23. april 2014 | 09:08

    SPS je i ovaj put izvukao najbolje od izbora i svoje stranke!

  • Marenak

    23. april 2014 | 09:04

    Kako se šuška dobiće 3 ministarska mesta. Što me i raduje. Valjda ćemo u četvrtak znati konačne odluke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA