VUČIĆ: U vladi će biti SPS i SVM!

 
  • 26

Lider SNS i budući premijer Srbije rekao je na sednici GO stranke da će njegova vlada biti reformatorska i najmanja u istoriji Srbije, ali i najozbiljnija. U njoj će biti i SPS, kao i SVM

Srpska napredna stranka u maloj sali Sava centra održala je sednicu Glavnog odbora, na kojoj je lider ove partije i budući premijer Srbije Aleksandar Vučić, istakao da će se SNS boriti za normalnu i pristojnu Srbiju. Kada je reč o formiranju nove Vlade Srbije, nju će, osim SNS činiti i Savez vojvođanskih Mađara (SVM), kao i Socijalistička partija Srbije (SPS).

- Samo jedan deo glasova dobili smo zbog onoga što smo radili, a više od polovine zbog onoga što je pred nama. Srbija mora da bude ispred SNS-a, to je najvažnije. Zbog toga ćemo svima biti krivi za sve, suočićemo se sa padom popularnosti, ali tome ćemo se suprotstaviti i borićemo se za uspešnu Srbiju zdrave ekonomije, makar morali da u narednih godinu-dve trpimo. A najviše će morati da trpe političari - rekao je Vučić.

Lider Srpske napredne stranke zatražio je danas podršku za teške i bolne reforme, kako Srbija ne bi doživela grčki scenario i da nad njom ne bi bila uvedena prinudna uprava. On je istakao i da se Srbija suočava sa velikim minusom u državnoj kasi.

- Milijardu i četiri stotine evra nam je minus u državnoj kasi. Više od polovine službenih automobila ćemo zato povući, a deo prodati. Mi 50 miliona evra bacamo na njihovo održavanje. Dnevnice za odlazak na Kosovo i Metohiju su svi uzimali, a iznosile su 2.500 dinara. E više nema toga. Ima za džabe da se ide u Leposavić, jer je to Srbija, a ne inostranstvo - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić dodao je i da više neće biti raznih putovanja u druge zemlje jer su sa 99 odsto njih izostali rezultati.

- Sit sam raznih okruglih stolova i seminara po inostranstvu koje ovaj narod plaća. E toga više neće biti. Pa mi nismo uspeli da izguramo priču o rotacionim svetlima jer su ih imali svi. E žao mi je, samo će pet automobila moći da ih koriste. Ubijte me, vešajte me na Terazijama. Ne dam da se bacaju državne pare - rekao je on i dodao da će se u Srbiji raditi po osam sati i to pošteno.

Vučić je istakao da će ovu vladu narod pamtiti po hrabrosti da pokrenu reforme i da nije spreman da "proćerda" veliku podršku naroda.

- Donećemo Zakon o radu, stečaju i privatizaciji, zakon o izgradnji, osiguranju i svemu što smo obećali. Izbacićemo javna preduzeća iz nadležnosti ministarstva, a ne da budu naša prćija - tvrdi Vučić i dodaje da više nema mesta za igre u Srbiji.

Pričajući o Vladi Srbije, Vučić je rekao da će u njoj biti SVM, kao i SPS.

- SVM će biti u vladi. Ponudili smo mesto u vladi i SPS-u u skladu sa njihovom snagom, koja je značajno manja nego snaga SNS, imajući u vidi potrebu da pravimo Srbiju ujedinjenja, a ne podela. Pokazujemo da smo drugačiji od ostalih, jer znam da neka druga partija, da ima 60 odsto, ne bi žlelela da vidi nikog drugog u vladi - rekao je on i dodao da na njega ne mogu da vrše pritisak ni tajkuni ni EU.

On je rekao i da ga je Predsedništvo juče obavezalo da pripremi sva rešenja kako bi nova vlada imala 17 članova, bila mala i efikasna. S kompletnim sastavom vlade, kako je naveo, izaći će pred glavni odbor 25. aprila, kad će se najpre SNS izjasniti o rešenjima, nakon čega bi vlada trebalo da bude formirana 27. aprila.

- Mnogi će biti nezadovoljni, ali u maloj vladi ne može da bude puno ministara iz SNS. Ipak, vašim trudom možete da doprinesete razvoju Srbije - poručio je Vučić članovima Glavnog odbora.

Potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da to da li je neko član stranke ne može da bude presudno za dolazak na ministarsku funkciju i da je to ljudima iz redova naprednjaka jasno.

- Sigurna sam da će SNS raditi isto kao što smo radili i u prethodnih 18 meseci, a to znači da nam je važno da Srbija ide napred i da imamo stručne i sposobne ljude koji mogu da iznesu program koji je pred nama, a da li je neko član stranke ne mora da bude glavna opredeljujuća stvar da bude ministar - navela je Mihajlović.

Ona je to rekla odgovarajući na pitanje da li se članovi SNS bune zbog najava da će u novoj vladi biti samo pet ili šest ministara iz te stranke i dodala da kao potpredsednica stranke nije dobila nikakve informacije da u stranci postoji nezadovoljstvo zbog toga, s obzirom da, kako je navela, ljudi pišu SMS-ove i i-mejlove o tome da li je u stranci nešto dobro ili loše.

Osvrćući se na proces formiranja vlade, Mihajlović je kazala da će lider SNS Aleksandar Vučić ovih dana nastaviti razgovore sa liderom SPS Ivicom Dačićem i da će tek nakon toga moći da se govori o tome kakva će biti struktura vlade.

Ona je ponovila da će vlada biti manja i efikasnija i da će u njoj biti i nestranačkih ličnosti, eventualno i koalicioni partneri.

Mihajlović je najavila da će na današnjoj sednici Glavnog odbora SNS pre svega biti reči o programu buduće vlade i predstojećoj sednici Skupštine Srbije.

(D. Z.)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    16. april 2014 | 09:36

    Super! Uzeo SPS, a ne neozbiljnu NDS. Bravo!

  • Goran

    15. april 2014 | 17:35

    Izgubio si vec 20posto glasaca,cim si sps uveo u vladu. Razmisli koliko ti je jos ostalo glasova.

  • Bruka

    15. april 2014 | 17:11

    Da sam znao da ce sps u vlast,nikada za Vucica nebih glasao.Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA