Dačić: Neću biti opozicija Srbiji

 
  • 16

- Iako smo druga politička stranka u Srbiji, mi ne želimo na taj način da razgovaramo, ne želimo da vređamo građane Srbije koji su glasali za SNS i gospodina Aleksandra Vučića i koji su mu dali apsolutnu većinu - rekao je Ivica Dačić

Premijer u tehničkoj Vladi, Ivica Dačić, izjavio je danas da je spreman da pomogne ako bude u budućoj Vladi, dodajući da ako bude opozicija - niće biti opozicija Srbiji.

- Neću govoriti protiv puta Srbije u Evropsku uniju, ili protiv Briselskog sporazuma - rekao je Dačić na otvaranju Fabrike kuhinjskog nameštaja Kompanije "Mobil grupo Turi" u Jagodini.

Dačić je rekao da je SPS spremna da pomogne Srbiji da ne propusti ovu priliku, koliko može sa kapacitetom od 14 odsto i napomenuo da je taj kapacitet od 14 odsto "tri puta veći od nekih drugih koji postavljaju uslove ulasku u Vladu".

- Iako smo druga politička stranka u Srbiji, mi ne želimo na taj način da razgovaramo, ne želimo da vređamo građane Srbije koji su glasali za SNS i gospodina Aleksandra Vučića i  koji su mu dali apsolutnu većinu - rekao je Dačić

Ukoliko dobijemo poziv od njega, a taj poziv smo dobili, mi ćemo učestvoti u zajedničkom radu u narednom periodu", rekao je Dačić.

- Ja sam u životu sve bio i svako ima ono mesto u životu koje mu narod oderdi, na izborima. Bilo koje mesto, funkciju koju budem imao u narednom periodu obavljaću je na najbolji način, u intersu države i naroda - rekao je Dačić.

On je istakao da će dosadašnja vlada ostati upamćena u istoriji zbog postignutog Briselski sporazum.

- Našli smo način kako da idemo dalje, da sačuvamo naše nacionalne interese, a ne priznamo nezavisnost Kosova - ocenio je Dačić.

On je kao najveći doprinos izdvojio to da se danas o Srbiji lepo govori i da je za protekle dve godine promenjen imidž zemlje.

- Ja sam ponosan što sam predsednik te vlade, što smo uradili Vučić i ja zajedno - rekao je Dačić, dodajući da je spreman da pomogne i dalje ukoliko je ta pomoć potrebna.

Dačić je podsetio da je u politici više od 20 godina, da je njegova partija gubila vlast, kada su mnogi iz nje otišli, ali da je on ostao jer je najvažnije "podići se i nastaviti".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kris

    10. april 2014 | 16:01

    Mislim da bi i Vučiću i svima nama dobro došao Dačić u Vladi. Opozicija je za one koje je narod poslao u opoziciju.

  • Jovandek

    10. april 2014 | 16:05

    Dačić nam je obezbedi beli šengen, pregovore nema ko drugi da vodi, najinteligentniji je političar i nikako ne bi trebalo da ide u opoziciju. Ne u ovakvoj situaciji kad treba da budemo oprezni i precizni.

  • Goran

    10. april 2014 | 16:01

    Ovo upravo dokazuje njihovu stabilnost, a nemoć onih koji jedva da su prešli cenzus. Toliko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA