Gojković: Nema zavere ćutanja oko vlade

 
  • 6

- Razumem medije koji su nestrpljivi da se bave detaljima, ali ne treba zaborvati i da su izbori zvanično proglašeni pre osam dana. Pravljenje vlade je ozbiljna stvar, a izjave je olako davati - rekla je funkcionerka SNS-a

Funkcionerka SNS-a Maja Gojković kaže da oko sastava nove vlade ne postoji zavera ćutanja i da će SNS nakon usvajanja programa premijera razmišljati o koalicijama.

Ona je, gostujući u Kažiprstu B92, rekla da je predsednik SNS-a i budući premijer Aleksandar Vučić juče dao veliki intervju Dojče veleu, u kom je dosta toga rekao o sasavu i radu buduće vlade.

- Razumem medije koji su nestrpljivi da se bave detaljima, ali ne treba zaborvati i da su izbori zvanično proglašeni pre osam dana. Pravljenje vlade je ozbiljna stvar, a izjave je olako davati. Po meni, prvo treba da se napiše predlog kako buduća vlada treba da izgleda, pa da se onda pređe na ono što je medijima i javnosti najzanimljivije, a to su kolaicije i personalna rešenja - rekla je Maja Gojković.

Na pitanje kako tumači, kada već pominje Vučićev intervju Dojče veleu, njegovu izjavu da vlada treba da bude kao Bajern, ona kaže da razume šta je lider SNS hteo da kaže, jer je i sama živela u Nemačkoj.

- Mislio je na timski rad, veliku posvećenost poslu, veliku uigranost tima koji nikada neće biti zadovoljan jednim rezultatom koji će slaviti ne znam koliko dana već će sebi uvek postavljati nove ciljeve i nove uspehe - istakla je Maja Gojković.

Prema njenim rečima, nakon sednice Predsedništva stranke u subotu, 5. aprila, na kojoj će budući premijer predstaviti plan rada buduće vlade, i nakon što se taj plan usvoji znaće se da li će SNS i sa kim praviti postizbornu koaliciju.

A na samoj sednici Predsedništva će se, kako je rekla, najviše pričati upravo o programu koji će ponuditi budući premijer, a koji neće odražavati samo njegov program, već program Srpske napredne stranke koja je odnela ubedljivu pobedu na izborima.

- Biće svakako razgovora i o tome s kim bi stranka trebalo da ide u vladu, možda i o ličnim rešenjima, ali moje mišljenje je da o tome treba da se priča kada se završe razgovori sa svim partnerima. A ko će nam biti partner zavisiće od programa koji se usvoji u subotu - kaže Maja Gojković.

Prema njenim rečima, želja SNS-a je da napravi vladu široke koalicije, koja bi "skupila ono najbolje iz Srbije i u čijem radu bi učestvovao što veći broj ljudi".

Na pitanje da li joj je to čudno pošto je SNS osvojila ubedljivu većinu u parlamentu, ona kaće da nije jer je "SNS u maniru da ne smatra da je mera uspeha koliko imate ministarskih mesta, nego je mera koliko ćemo promeniti Srbiju na bolje, kako smo obećali".

- SNS može sama da napravi vladu, ali partneri su potrebni da bi se napravio konsenzus za reforme, koje neće biti lake, ali koje će pokazati svoje rezultate. Na kraju, potrebno je konačno da političke stranke sarađuju - rekla je Maja Gojković.

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HATO альянса

    2. april 2014 | 11:16

    E kad ovu vidim...odmah mi pripadne muka...

  • Ljiljanа.

    2. april 2014 | 13:57

    Колико је партија променила?

  • Dr

    2. april 2014 | 19:26

    E ovo je zalosno.Zar vucic ne shvata koliko sa ovom gubi, kao i sa pricama da ce tadic da udje u vladu, ne daj boze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA