ANKETA: Koje stranke bi građani Srbije voleli da vide u Vladi uz SNS? (VIDEO)

 
  • 15

Građani Srbije su u neizvesnosti i nestrpljivo čekaju da vide ko će odlučivati o budućnosti Srbije. Pitali smo ih koga bi oni voleli da vide u budućoj Vladi Srbije i pogledajte šta su nam rekli

Pre dva dana Republička izborna komisija je saopštila konačne rezultate parlamentarnih izbora, prema kojima koalicija oko SNS-a ima 158 poslaničkih mandata, SPS-PUPS-JS 44, DS 19, koalicija stranaka oko NDS-Zeleni 18. Savez vojvođanskih Mađara ima šest, SDS Sandžaka tri, a Partija za demokratsko delovanje Riza Haljimi dva poslanika.

Međutim, odmah nakon toga krenule su spekulacije ko će sa naprednjacima i manjinama formirati novu Vladu Srbije, pa smo pitali građane šta oni očekuju.

Jasno je da je apsolutni pobednik vanrednih parlamentarnih izbora Srpaska napredna stranka, koja u ovom trenutku ima mogućnost da samostalno formira vladu, ili da u koaliciju pozove neku od stranaka koje su prešle cenzus. Zakon kaže da od proglašenja konačnih rezultata u roku od najviše 30 dana mora biti konstituisana Skupština Srbije.

Podsećamo da je lider naprednjaka izjavio da "ne isključuje mogićnost da više stranaka uđe u novu vladu" i da je otvoren za razgovore sa Tadićem, Đilasom, SPS-om i sa predstavnicima nacionalnih manjina. Ali ko će ući vladu, kako najavljuju naprednjaci, znaće se do kraja nedelje.

Srpska napredna stranka će do kraja nedelje na sednici Predsedništva raspravljati o novoj Vladi Srbije, koalicionim partnerima i njenom novom programu koji je napisao Aleksandar Vučić, a kako su za Telegraf.rs najavili stranački funkcioneri razmatraće se i predlog da SPS ne bude pozvan da uđe u nov sastav kabineta u Nemanjinoj 11.

Građani Srbije su u neizvesnosti i nestrpljivo čekaju da vide ko će odlučivati o budućnosti Srbije. Pitali smo ih koga bi oni voleli da vide u budućoj Vladi Srbije i koga bi SNS trebalo da pozove u vladu?!

I dok pojedinci imaju apsolutno poverenje u Srpsku naprednu stranku, a prvenstveno u Aleksandra Vučića, i voleli bi da SNS sama formira vlast, drugi žale što stranke kojima su oni dali podršku nisu prešli cenzus. Pogledajte šta su za Telegraf.rs rekli građani Beograda.

(M. Bojanić)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr.Kadzija

    26. mart 2014 | 18:33

    Neka ide Ivica sa Maricom,A SNS da pozove stranke koje NECE se bave kradjom, konsenzus, jači smo.

  • Tea Su

    26. mart 2014 | 18:54

    Mislim da su građano bili jasni koga bi voleli videti u vladi, pa nevidim zašto bi sad eksperimentisali, pa ustupali funkcije manjini. Konačno je dato poverenje jednoj stranki, da može da radi, bez da je oni sa par postotkom, ucenjuju, i ometaju na bilo koje načine. Povernje je tu i sad napred, neka nam je svima, sa srećom!

  • ELI

    26. mart 2014 | 19:38

    SNS sama, ostalima nista ne verujem. Sva svoja lica su pokazali. Ni Amerika ne pravi koncenzusm vec se bore dve opcije. Ostali neka cekaju sledece izbore. Neka se malo bave sami sobom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA