Gde je nestao "Salvator Mundi"? Misteriozni nestanak Da Vinčijeve religiozne verzije Mona Lize

 
  • 1

Odeljenje za kulturu Abu Dabija reklo je da će prikazati portret u njihovom muzeju Luvr, ali nisu

Nekoliko činjenica je poznato u vezi sa slikom Leonarda Da Vinčija "Salvator Mundi", ali malo ko zna da je ovo delo krajem 2017. godine prodato za neverovatnih 450,3 miliona dolara.

Čovek koji se na aukciji nadmetao za ovo remek delo bio je anoniman, ali se smatra da je sliku kupio u ime vladara Saudijske Arabije, Mohameda bin Salmana.

Nedugo posle aukcije odeljenje za kulturu Abu Dabija reklo je da će prikazati portret u njihovom muzeju Luvr, ali su onda otkazali izložbu bez ikakvog objašnjenja.

Zvaničnici iz muzeja nisu imali komentar na ovu situaciju, povećavajući tako spekulacije o tome gde se poznata slika nalazi i pitanja da li će se pojaviti na velikoj izložbi posvećenoj Da Vinčiju koja će biti održana u Luvru u Parizu gde će biti izloženo 17 njegovih slika, ali i njegova druga dela, a sve u čast 500 godišnjice njegove smrti.

U iščekivanju ove hit izložbe, svi se pitaju isto - gde je nestao Salvator Mundi?

(Telegraf.rs)

Video: Premijerno izvedena nova "Pokondirena tikva" u Narodnom pozorištu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.K.

    1. april 2019 | 21:38

    Napisala sam tada ovde kad je onaj šeik kupio sliku da je to namerno bilo da ce Slika skroz nestati iz Evrope eto ispostavilo se da sam bila u pravu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA