Imenovan novi Upravni odbor Narodnog pozorišta

 
  • 0

Imenovanjem članova Upravnog odbora, nastavljeno je konstituisanje uprave Narodnog pozorišta, koje treba da modernizuje naš nacionalni teatar

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o centralnom registru stanovštva, kojim će se obezbediti stvaranje objediljenog, ažurnog registra u elektronskoj formi.

Uspostavljanjem Centralnog registra stanovništva smanjiće se nepotrebno opterećenje za građane i privredu, koji su do sada bili u obavezi da pribavljaju dokumenta u papirnom obliku, a istovremeno će se postići pozitivan efekat u oblasti zaštite životne sredine. Takođe, stvoriće se pravni osnov i trajni okvir za efikasan, pouzdan i siguran sistem funkcionisanja javne uprave, smanjiti troškovi administraciji i povećati bezbednost ličnih podataka. Na današnjoj sednici Vlade Srbije imenovan je Upravni odbor Narodnog pozorišta.

Predsednik UO je Jasna Dimitrijevih pozorišni producent, upravnik Zadužbine „Ilije M. Kolarca” - Beograd. Za članove Upravnog odbora imenovani su: Nikola Mijailović redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i operski pevač, Ašhen Ataljanc primabalerina, osnivač  Plesne škole „Ašhen Ataljanc” Beograd, dr Filip Bojić docent na Pravnom fakultetu u Beogradu Univerziteta u Beogradu; Marko Čkonjević distributer za kinematografiju, menadžer u kulturi sa ogromnim iskustvom u marketingu i komunikacijama u kulturi, osnivač „Fame solutions” Beograd; Dejan Kolarov solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i Jasna Nuhović diplomirani pravnik, Narodno pozorište u Beogradu.

Imenovanjem članova Upravnog odbora, nastavljeno je konstituisanje uprave Narodnog pozorišta, koje treba da modernizuje naš nacionalni teatar, uvede bogatiju i raznovrsniju produkciju, ostvari snažniju međunarodnu saradnju i koprodukciju i razvije obrazovne programe. Uz modernizaciju

rada, neophodno je unapređenje uslova rada, što uključuje obnovu dela infrastrukture i bolju organizaciju rada.

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA