Sloboda Mićalović u nekoliko rečenica opisala sav besmisao naše svakodnevice

 
  • 22

Popularna glumica napravila je paralelu između života u "Korenima" i ovih današnjih dana

Jedna od omiljenih srpskih glumica Sloboda Mićalović koju poslednjih nedelja gledamo u maestralnoj seriji "Koreni", gde igra rame uz rame sa genijalnim Žarkom Lauševićem, osvrnula se na probleme savremene porodice.

U intervjuu za Večernje novosti, glumica je pričala o vraćanju korenima i istinskim vrednostima i smatra li da su one izgubljene u haosu svakodnevnog života.

- Nametnut nam je sistem vrednosti u kojem pokušavamo da se snađemo. Mnogo brže napreduje virtuelna stvarnost, nego što ljudski mozak može to da isprati - smatra ona.

Sloboda smatra da se nalazimo u vakuumu između virtuelne stvarnosti i prirode.

- Dovoljno je da pogledate društvene mreže i shvatite da živimo u imaginarnom svetu, gde se smeštaju samo najlepši momenti određenog dana ili perioda neke osobe. To vas lako može baciti u depresiju, ukoliko pomislite da vam se ne dešava ništa u životu. A zapravo dozvoljavate da vaš mozak bude prevaren - kaže ona.

I ona je sa porodicom našla oazu van velikog grada, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mićalovićeva objašnjava da je to momenat u kojem se gubimo.

- Pogotovo mi iz velikih gradova. Preko nam je potrebno da se vratimo porodici, ljudskoj suštini. Imam mnogo prijatelja koji su se vratili na selo, na ognjište. I ja sam sa porodicom pronašla mesto blizu Beograda gde imamo dodir s prirodom - napominje glumica.

Ona konstatuje da je savremena porodica u komplikovanijoj situaciji, nego što je to bila Aćimova u Korenima.

- Izloženija je lošim uticajima. To se moglo videti i u scenama u kojima muškarci sede i čitaju novine, a žene se za to vreme bave drugim poslovima. Informacije im nisu bile lako dostupne. To je štitilo kuću. A danas je i muškarcima i ženema podjednako ispunjena glava informacijama, uglavnom ružnim, da ne znamo ni kuda ćemo ni šta ćemo s njima - zaključuje ona.

VIDEO: Dragana Mićalović iskreno o Slobodi, kog očevog saveta se drži i kako je ostvarila želju da upozna Žarka Lauševića

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dana

    3. novembar 2018 | 14:44

    Tako je kraljice,bezati iz bg.pod hitno!od losih ljudi,vazduha,hrane i sl.veliki ti pozdrav saljem!

  • Sanja

    3. novembar 2018 | 14:39

    Bravo divna zeno!sve si rekla pametnim ljudima,a oni drugi ce tesko se promeniti.vise neznam dali su ljudi,ljudi,a zene ,zene.sve se izopacilo,zene piju i bance po lokalima,pumpaju sve sto stignu,pa mi njihova pacija usta sve govore.naj gore je sto oce da budu ono sto nemogu,pa se pogube.trebaju cekati svoga muza,kuvati ,peglati,vaspitati djecu,to je zena.mozes imati pet fakulteta,al dzaba opet je zena ono sto joj prilici ,i jedino je tad zenstvena.svi kulturni ljudi,a i bogati vracaju se prirodi,a idkompleksirani kupuju kvadrat po tri hiljade evra i gledaju ,i slusaju nepoznate ljude ,kako ih uznemiravaju u tim istim kvadratima.samo gadan smo mi narod,a hvalimo se da smo dobri.ne nazalost ,resila dam i ja ici u prirodu ,jesti nesto zdravo ,i odmarati dusu,za ovo zivota svoga.divna si slobodo!i tvoja sestra parira svetskim zvezdama da svojom ljepotom i stilom,zajedno da bikovicem.pozdrav veliki?

  • Ja

    3. novembar 2018 | 14:39

    Pametna zena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA