"Dobro zna teren, nepredvidiv je, ranije osuđivan": Policija napravila profil osumnjičenog za ubistvo u Sokocu

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Vojska i Policija Crne Gore treći dan sprovode opsežnu potragu za Alijom Balijagićem, osumnjičenim za dvostruko ubistvo u Sokocu.

Tako je i danas nastavljen pregled svakog izuzetno nepristupačnog, brdovitog i šumovitog terena.

Osumnjičeni Balijagić je kriminološki profilisan, prema nezvaničnim saznanjima portala Dan, od strane nadležnih istražnih organa kao lice koje je sklono kretanju i koje dobro poznaje ne samo teren kod Tomaševa, gde je zločin izvršen, nego i celu severnu regiju Crne Gore.

To je, između ostalog, zaključeno i na osnovu njegovog ranijeg kretanja i krivičnih dela koja su i ranije izvršena, a za koja je on bio osuđen i osumnjičen.

Da se radi o profilu osumnjičenog čije je ponašanje teško predveti kazao je i juče u izjavi za medije i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević.

On je, između ostalog, naveo da se radi o osobi koja dobro poznaje teren, površinu koja je ogromna.

"Mogli ste da se uverite da je od juče vojska na terenu, od danas u većem broju. Vidite da je teren dosta velik. Da je u pitanju pojedinac čije je ponašanje teško pretpostaviti. Na ovolikom velikom području on je mogao da krene u svakom pravcu", naglasio je juče u izjavi Lazarević.

Ko je Alija Balijagić?

Podsećamo, u toku je treći dan intenzivne potrage za Alijom Balijagićem, osumnjičenim da je izvršio dvostruko ubistvo u kojem su stradali brata i sestra Jovan i Milenka Madžgalj.

Kako je portal Dan izveštavao, od trenutka kada je zločin prijavljen policija je sve raspoložive kapacitete angažovala povodom ovog slučaja.

Pored toga angažovana je i podrška specijalnih timova Vojske Crne Gore.

Bijelo Polje, prilazi tom gradu i izlazi iz njega, kao i selo Sokolac u rejonu Tomaševa u kojem se zločin i desio pod policijskom su opsadom.

U potragu su i dalje uključene sve raspoložive snage Uprave policije, uključujući i helikopterske jedinice, kso i specijalne snage policije i psi tragači.

Angažovani su i pripadnici Posebne jedinice policije i Protivterorističke jedinice policije.

Osumnjičeni za ubistvo je Alija Balijagić, višestruki povratnik.

Podsećamo, Uprava policija apeluje na mještane sela da ne izlaze iz kuća i ne puštaju nepoznata lica jer je ubica još uvijek na slobodi.

(Telegraf.rs)

Video: Od novembra počinje skrining karcinoma pluća, pulmolog otkriva ko je u riziku i zašto treba da dođe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA