Najstariji Blaža (86) i najmlađi Petar (4) ruku pod ruku ulepšavaju svoje selo: Radne akcije kod njih još žive

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Stanovnici Mandinog sela u Bosni i Hercegovini ponosni su na ljudskost, dobrotu, bliskost i razumevanju koje život u njihovom selu donosi. Oni žive od zajedničkog rada i radnih akcija, koje su nekada bile normalne širom bivše jugoslavije, no danas je to velika retkost.

Zato je slika malog Petra (4) i Blaže (86), koji su najmlađi i najstariji stanovnik ovog sela, vrlo brzo postala viralna i izazvala niz prelepih komentara. Petar i Blaža zajedno sa svim drugim stanovnicima sela između njih rade ruku pod ruku u pokušaju da njihova zajednica bude najlepša.

Kako su objasnili za Telegraf.rs meštani ovog sela tokom godine imaju zajedničke radne akcije u kojima rade sve što je potrebno da selo zadrži svoj sjaj. Poslednja akcija je bila košenje trave na groblju. Gotovo da nema člana sela koji je ovu akciju propustio.

Kosilo se, trava se skupljala, grobovi su se očistili od vremenskih uslova, a oni su uz osmehe i pesmu, zajedno, posao uspešno završili.

- Kao i obično okupio nas se solidan broj, pratilo nas je i ugodno vreme i posao je, kao i obično uspješno priveden kraju. Pogotovo što ćemo uskoro proslaviti i svetkovine (Svi sveti, Dušni dan) kada se opet posebno sjećamo naših milih koji su već usnuli kod Gospodina - napisali su meštani na svom zvaničnom sajtu, na kome dele lepo informacije iz svog sela.

(Telegraf.rs)

Video: Ceca na ivici suza zbog gesta publike: Diva oduševljena poklonom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijela

    28. oktobar 2024 | 07:42

    Bravo ljudi,svi treba takvi da budemo. Svaka čast.U današnje vreme takva sloga u selu je retkost.Naklon do pda za ove ljude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA