Osumnjičeni za ubistvo Jovana i Milenke 30 godina bio po zatvorima: Ovo su poslednji informacije iz policije

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Alija Balijagić (65), za kojim od sinoć tragaju zbog ubistva brata i sestre Jovana i Milenke Madžgalja u Sokocu, 30 godina je bio iza rešetaka zbog raznih krivičnih dela.

Načelnik crnogorskog Regionalnog centra bezbednosti sever Haris Đurđević rekao je da je osumnjičeni registrovan kao višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela sa elementima nasilja, zbog čega je više od 30 godina proveo na izdržavanju zatvorskih kazni.

"U ovoj fazi istrage neću moći da dam precizne podatke o identitetu izvršioca, ali raspolažemo operativnim podacima da se radi o izuzetno opasnom licu koje je više od 30 godina provelo na izdržavanju zatvorskih kazni. To lice je registrovano kao višestruki povratnik u krivičnim delima sa elementima nasilja, kao i prekršaja o naoružavanju javnog reda i mira. Radi se o licu koje je naoružano i koje se i dalje nalazi na slobodi. Zato apelujem na meštane da nam sva saznanja o ovom licu odmah jave", rekao je Haris Đurđević za RTCG i poručio da policija garantuje anonimnost onima koji podnesu prijavu.

Đurđević je rekao da policija od trenutka otkrivanja ubistva, policija intenzivno traga za počiniocem.

"Lice još uvek nije locirano, preduzimaju se mere na terenu kako bi što pre bio lociran i uhapšen", rekao je Đurđević i dodao da će vojska pomoći u potrazi za osumnjičenim.

On je dodao da je prilikom potere korišćena najsofisticiranija oprema, poput helikoptera i dronova sa termovizijskim kamerama.

Đurđević je rekao da je osumnjičeni početkom oktobra iz jednog stambenog objekta ukrao dve lovačke puške.

"Sumnja se da je u prigradskom naselju u Bijelom Polju otuđio dve puške", rekao je Đurđević i dodao da je odmah izdat nalog za pretres stana koji osumnjičeni koristi, ali da puške nisu pronađene.

(Telegraf.rs)

Video: PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA