"Sa nemerljivom hrabrošću si se borio da spasiš život kolege": Potresan govor na sahrani policajca Ozrena

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Načelnik Pete policijske uprave Policijske stanice Bosanska Krupa Omer Tahirović obratio se prisutnima na sahrani policajcu Ozrenu Maranu, koji je ubijen dok je bio na službenoj dužnosti u Policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi.

- Ne postoje reči koje bi mogle opisati našu tugu i bol, koju osećamo. Ispred Uprave policije MUP-a Unsko-sanskog kantona i policijske stanice zahvaljujem se svima vama koji ste došli i time iskazali poštovanje prema našem kolegi i prema njegovoj porodici, njegovoj majci Nadi, supruzi Jasni, sinu Davidu i kćerki Steli kojima još jednom izražavam duboko saučešće u ime svih policijskih službenika Uprave policije MUP-a USK i u svoje lično ime.

Tog kobnog 24. oktobra desio se tragični događaj koji nas je sve šokirao. Dvojica časnih i poštenih policijskih službenika su obavljajući svoje redovne poslove i zadatke napadnuti. Taj napad se, nažalost, tragično završio po našeg kolegu i prijatelja Ozrena Marana. Tvoj prijatelj Avdo s kojim si radio poslednju smenu u ovom tragičnom događaju rekao nam je o tvojoj hrabrosti u trenucima kada si iznenada brutalno i nečovečno napadnut i teško ranjen i povređen si smogao snage da se s nemerljivom hrabrošću boriš do kraja sa napadačem i spasiš život svog kolege – istakao je Tahirović.

Dodao je da o dobrim dušama, kakav je i bio Ognjen, kojeg su od milja zvali Ogi, najbolje govore njegova djela, njegovi brojni prijatelji i njegova porodica.

Ozren je, kako kaže, bio častan i pošten čovek. Na poslu profesionalan, odgovoran, susretljiv, omiljen, kako među svojim radnim kolegama, tako i među građanima

- Sve poslove je obavljao maksimalno profesionalno, iskazujući visok nivo stručnosti i razumevanja. Za njega nije bilo posla koji se ne može obaviti. Birali smo te iskreno za najosjetljivije poslove, za najosjetljivije istrage. Znali smo da je Ogi tu da nam pomogne. Birali smo te da završiš najkompleksnije događaje koje radi policija – rekao je on, između ostalog.

Dodao je da će Ozren uvek biti u njihovim srcima.

(Telegraf.rs/Avaz)

Video: Požar u palilulskom naselju Glogonjski rit

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA