Ko je osumnjičeni Balijagić za ubistvo brata i sestre: Sejao strah i po Srbiji, krao, silovao, maltretirao

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Crnogorska policija intezivno traga za Alijom Balijagićem (62) koji je osumnjičen za ubistvo brata i sestre Jovana i Milanke Madžgalj u selu Sokolac kod Bijelog Polja.

Kako izveštavaju crnogorski mediji osumnjičeni ubica je višestruki povratnik koji je hapšen zbog ubistva u pokušaju, silovanja i nasilničkog ponašanja, a za kojim je policija tragala poslednjih petnaestak dana.

Policija je sinoć izdala upozorenje i apelovala na građane Bijelog Polja, naročito meštane pomenutog sela, da budu oprezni, ostanu u svojim objektima stanovanja i ne dozvole ulazak u iste nepoznatim licima, dok policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju stavljanja bezbednosne situacije pod kontrolu i lišenja slobode izvršioca.

Njegova slika objavljena je na Instagram profilu srbija.sad.

Inače u poteri za ubicom policija koristi helikopter, dronovi i psi, a policajci pešice češljaju celo područje i nastupaju iz tri pravca, od Mojkovca sa prostora Tare, Bijelog Polja iz pravca reke Ljuboviđe, a pljevaljska policija pregleda teren iz pravca Stožera.

Službenik Uprave policije Područne jedinice Bijelo Polje, A.S. povređen je nakon što se vozilo interventne jedinice prevrnulo jutros, oko 2.40 časova, u mestu Sokolac, kod Bijelog Polja, saznaju Vijesti.

Veruje sa da je Balijagić bio kod sestre i brata na ručku, koji se pretvorio u pravi krvavi pir.

Izašao iz zatvora posle 7 godina, ležao zbog silovanja 

Kako piše RTCG, za osumnjičenim je policija traga već 15 dana zbog drugog krivičnog dela – krađe puške.


On je, takođe, 2016. godine osuđen za krivično djelo silovanje.

Osuđen je u bjelopoljskom Višem sudu, ko­jim je pred­se­da­vao Vu­ko­mir Bo­ško­vić, na sedam godina zatvora, nakon što je silovao sedamdesetšetogodišnju staricu 30. oktobra 2015. godine, u prigradskom naselju u Bijelom Polju.

„Ne­ma mo­jih DNK tra­go­va i za­to sma­tram da je u pi­ta­nju kla­sič­na na­me­štalj­ka”, tvr­dio je on to­kom su­đe­nja.

U op­tu­žni­ci se navodi da je Ba­li­ja­gić 30. ok­to­bra 2015. godine, oko 19 ča­so­va, u na­se­lju Lje­šni­ca, upo­tre­bom si­le i priet­njom po ži­vot, ob­lju­bio 76-godi­šnju sta­ri­cu.

„Ba­li­ja­gić je do­šao u nje­nu ku­ću i od­gur­nuo je iz hod­ni­ka u ku­hi­nju, uhva­tio za ra­me­na i re­kao da se ski­ne”, na­vo­di se u op­tu­žni­ci.

Nakon toga pucao je i na policiju.

Inače, Ali­ja Ba­li­ja­gić je iz Ba­njeg se­la.

Balijagić je, kako piše PV portal, u novembru 2015. tokom pljačke iz jedne od kuća u svom selu uzeo oružje dok su se ukućani nalazili na spavanju, a kako se sumnja počinio je više krađa po Banjem selu, Okladima i Pavinom Polju.

Balijagića na ovim prostorima pamte kao razbojnika koji se odmetnuo u šume, a zbog razih razbojništava i razbojničkih krađa i drugih dela oko 2 decenije je proveo u zatvoru.

Krajem osamdesetih sumnjičio se za više krađa po okolnim selima, nakon čega je prešao u susednu Srbiju.

Pre nego što je 2003. godine pao u ruke antiterorističkoj jedinici MUP-a Crne Gore, Balijagić je po selima prijepoljske, pribojske i čajetinske opštine, blizu novovaroških sela, počinio seriju krađa i razbojništava, upadajući u staračka domaćinstva, krijući se od potera i sejući strah i trepet po planinskim selima.

U maju prošle godine njega su pretukla trojica komšija, nanevši mu teške telesne povrede, za šta se u Osnovnom sudu još uvek vodi postupak.

Balijagić je tada tvrdio da se smirio, da mu braća i i sestre, koji žive u inostranstvu pomažu materijalno, i da želi da vodi miran i pošten život, iako se oseća odbačenim od društva.

(Tekegraf.rs)

Video: "Treba 100.000 € mesečno da se lepo živi, prosečnoj porodici je dovoljna jedna plata"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mm

    26. oktobar 2024 | 13:02

    Mislim da mu poznajem sina, iz skolskih dana me je muvao. I kao dijete sam uvidjela, da decko nije normalan. Ovo mu je vjerovatno otac, jer je tad bio problematican. Strasno…

  • Boban

    26. oktobar 2024 | 12:29

    Pa on je za dozivotnu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA