Nađene poruke na arapskom i puno oružja: Uhapšeno 8 muškaraca zbog ubistva policajca Ozrena Marana

 
S. Ž.
S. Ž.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

U Bosanskoj Krupi i Bihaću kasno sinoć urađeni su pretresi na više lokacija i tom prilikom je uhapšeno osam osoba koje se dovode u vezu sa terorističkim napadom na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi prilikom čega je ubijen polcajac Ozren Maran, a ranjen drugi policajac.

Kako je potvrdio portparol MUP Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović.

– Sinoć je obavljeno više pretresa na području grada Bihaća i Bosanske Krupe. U Bihaću je uhapšena jedna osoba, inicijala K. H., rođeno 1971. godine u Bosanskoj Krupi, s trenutnim prebivalištem u Bihaću – rekao je Beganović.

Dodao je da su policajci iz sektora kriminalističke policije USK, zajedno s jedinicom za podršku i asistenciju SIPA, učestvovale u akciji.

– U Bosanskoj Krupi uhapšeno je sedam osoba. Radi se o osobama inicijala Š. H., M. H., D. M., B. M., M. J., N. R. Sva lica su zadržana u prostorijama za zadržavanje MUP. Kod njih je pronađena određena količina naoružanja, oduzete su centralne jedinice, pametni telefoni, laptopi, laptop računari, novac, USB stikovi, te veća količina papira ispisanih na arapskom jeziku – dodao je Beganović.

Svi pretresi provedeni su u vezi s krivičnim delom terorizma, koje se dovodi u vezu sa napadom na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi.

– Ukupno je uhapšeno osam osoba, svi muškarci -zaključio je on u izjavi za Klix.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BN 1

    26. oktobar 2024 | 09:49

    Gde je policija bila do sada,zar je trebalo da neko bude ubijen da bi se videlo da ima i da deluju kriminalci,vidi se sposobnost vlasti i policije.

  • Momci

    26. oktobar 2024 | 10:59

    Da nije sad kasno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA