Srbin uhapšen na ulazu u Hrvatsku: Mora da plati 13.000 evra zbog ove greške

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Vozač kamiona iz Srbije "pao" je juče na ulazu u Hrvatsku, i na sve to - mora da plati čak 13.000 evra. Carinici su posumnjali u sadržaj teretnog vozila srpskih tablica dok je ulazilo u carinsko područje Europske unije. Vozač teretnjaka, državljanin Srbije, pri ulazu u Hrvatsku nije podneo carinsku deklaraciju za robu za koju su propisane zabrane pri uvozu.

Oni su detaljno pregledali vozilo i pronašli na stotine litara fungicida, prenosi Jutarnji.hr. Čak 720 litara fungicida zaplenjeno je juče na graničnom prelazu Bajakovo.

- Zbog počinjenja prekršaja iz članka 63. stav 1. tačka 3. izdat je prekršajni nalog stranoj fizičkoj osobi, državljaninu Republike Srbije. Za počinjeni prekršaj izrečena je novčana kazna od 13.000 evra, a obračunati su i naplaćeni troškovi uništenja u visini od 4.858,35 eura - kažu iz Carinske uprave dodajući da je roba odmah oduzeta.

Fungicidi su prvootkrivena hemijska jedinjenja koja je čovek koristio za zaštitu gajenih biljka od prouzrokovača bolesti.

(Telegraf.rs)

Video: Policija im upala u sobu, nađen i kokain: Dileri uhapšeni u Zagrebu, među njima bio i Srbin

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesrbin

    26. oktobar 2024 | 09:40

    Jel pravi Srbin ili samo državljanin RSrbije ?

  • Ron

    26. oktobar 2024 | 09:49

    Vozač je odgovoran samo za ono šta ima u kabini kamiona, za teret koji prevozi je bitno da je blomba ispravna i da je njen broj upisan u dokumentima za prevoz robe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA