Herojski čin godine: Emir spasio život doktoru kog je pacijent napao nožem

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Pljevlja su juče potresena napadom na neuropsihijatra dr Ilhana Tursumovića, koji je teško povređen kada ga je pacijent napao nožem zbog odbijanja da mu izda lekarsko uverenje za vozačku dozvolu. Tokom brutalnog napada, dr Tursumović je zadobio višestruke ubodne rane, ali njegov život je spašen zahvaljujući hrabrosti sugrađanina Emira, saznaje Sandžak Danas.

U dramatičnim trenucima kada je izgledalo da će se ovaj incident završiti tragično, u pomoć je priskočio Emir L, mladi nezaposleni Pljevljak koji je tog dana čekao svoj red za lekarsko uverenje.

Čuvši panične povike, Emir je bez oklevanja reagovao, savladao napadača i omogućio medicinskom osoblju da pruži prvu pomoć teško ranjenom lekaru. Ovim nesebičnim činom, Emir je sprečio dalju eskalaciju sukoba i sačuvao život dr Tursumovića, kao i mir unutar zajednice.

"Emir, koji je tog dana čekao svoj red za lekarsko uverenje, odmah je priskočio u pomoć čim je čuo povike medicinskog osoblja. Bez razmišljanja o vlastitoj sigurnosti, obuzdao je napadača i omogućio medicinskom osoblju da pruži prvu pomoć teško ranjenom lekaru, sprečivši tragediju koja je mogla imati još teže posledice", rekao je za Sandžak Danas jedan od svedoka.

Dr Tursumović, predan građanin i otac petoro dece, uprkos mnogim prilikama da karijeru nastavi u većim sredinama, ostao je u svom rodnom gradu Pljevljima. Njegova posvećenost i profesionalizam često su ga dovodili u teške situacije, jer niko nije mogao dobiti lekarsko uverenje bez stvarne medicinske podobnosti. Mnogi prepoznaju ovu posvećenost kao doprinos zdravlju i sigurnosti zajednice, ali ovaj događaj pokazao je koliko je dr Tursumović izložen rizicima u obavljanju svog posla.

Heroj koji zaslužuje podršku

Kako saznaje Sandžak Danas, Emir, koji je zbog svog nesebičnog čina propustio priliku da završi potrebne formalnosti za konkurisanje na posao, postao je istinski heroj u očima svojih sugrađana. Pokazao je hrabrost i nesebičnost koje Pljevlja prepoznaju kao vredne priznanja. Građani sada apeluju na lokalne vlasti i poslodavce da podrže Emira L. i pruže mu priliku za stabilno zaposlenje, jer je svojim postupkom dokazao da je itekako vredan poverenja i odgovornosti.

Ovaj događaj poslužiće kao podsetnik na važnost solidarnosti i međusobnog podržavanja unutar zajednice. Pljevlja, kao i cela Crna Gora, trebalo bi da prepoznaju vrednost hrabrih i nesebičnih pojedinaca poput Emira.

(Telegraf.rs / Sandžak Danas)

Video: Naoružanog čoveka koji im je pretio izvlačio iz plamena da ga spasi: Nikola iz Čačka je pravi heroj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA