U Kukulje dolaze da se dive: Nikla tikva rekorderka, meštani ne pamte ovakvu lepoticu

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Na imanju porodice Halilović u bijelopoljskom selu Kukulje dogodio se nesvakidašnji prizor: izrasla je tikva teška čak 76 kilograma! Ovo iznenađujuće dostignuće izazvalo je divljenje i među članovima porodice i među meštanima, koji ne pamte da je u ovom kraju ikada uzgojena tikva ovakvih razmera, navodi Sandžak Danas.

Šeho i Hajrija Halilović, poznati po svojoj posvećenosti poljoprivredi, godinama vode brigu o domaćim usevima na svom imanju, ali ovakav rezultat prevazišao je njihova očekivanja.

Nikada ranije nismo imali tikvu ni približno ovako velike težine”, kazao je Šeho, dodajući da im je posebno drago što su uspeli da uzgoje biljku koja simbolizuje rad i trud čitave porodice.

Kako navode meštani, ovaj plod postao je svojevrsna atrakcija u selu, jer mnogi dolaze da se fotografišu sa njom i prenesu priču dalje. Meštani Kukulja s ponosom ističu da je ovo rezultat predanog rada Halilovića, ali i dokaz koliko plodno može biti tlo ovog kraja.

(Telegraf.rs / Sandžak Danas)

Video: Slobodan Knežević iz Velikog Gradišta otkriva recept za najbolju alasku čorbu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA