Mama u vrtiću našla bebu s povredom glave i podlivima: Užas u Slavonskom Brodu

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Dečiji vrtić Tintilinić u slavonskobrodskom naselju Zrinski Frankopan dospeo je u žarište javnosti nakon objave Brođanke Zrinke Krištof Mihajlović. Ona je na svom privatnom Facebook profilu opisala prilično zastrašujući događaj.

Naime, njena 15-mesečna ćerka trenutno je u procesu prilagođavanja pa u jaslicama boravi samo do 11.30. Međutim, jedan dan vaspitačica ju je obavestila kako je dete zaspalo i da je može ostaviti na spavanju. Kada ju je pokupila oko 12.15, zaprepastila se zbog povreda koje je uočila na detetovoj glavi.

Krištof Mihajlović PlusPortalu je dozvolila da objavi fotografije na kojoj nije vidljivo lice deteta, kao i opis čitavog događaja iz njene objave, koji i mi prenosimo.

"Šokirala sam se kad sam na desnoj strani glave deteta videla veliku povredu s krvavim podlivima i modricama s ogrebotinama, a krvavu ogrebotinu imala je i ispod desnog oka! Na moje pitanje 'Šta je ovo?', vaspitačica je odgovorila da "ne zna ništa" , a onda mi je rekla i da se obratim vaspitačici iz prve smene", rekla je majka.

Ona je zatim dodala da je dete hitno odvela u bolnicu na pregled. Detetu je odmah snimljena glava i na svu sreću nije bilo preloma lobanje, a zbog mogućeg krvarenja, pregledao ju je i neurohirurg.

"Propusti se mogu dogoditi, ali nepoštivanje protokola je nedopustivo"

"O događaju smo obavestili i direktorku vrtića i policiju, a dopis smo uputili i gradonačelniku. Svi od navedenih su odmah preduzeli sve radnje u smislu utvrđivanja odgovornosti i propusta te smo od gradonačelnika dobili dopis u kojem, uz izraze suosećanja i žaljenja zbog događaja, stoji 'da je dečji vrtić utvrdio sve okolnosti o nastanku događaja i proveo disciplinski postupak' te se nadalje u dopisu zaključuje 'da je do incidenta došlo zbog organizacijskog propusta Uprave i nedovoljne pozornosti vaspitačice. Jasno nam je da se propusti mogu dogoditi, ali propusti u smislu nepoštivanja propisanih protokola su nedopustivi! Ovaj put nije došlo do ozbiljnih posledica, možda idući put neko drugo dete neće biti te sreće!" poručila je majka iz Slavonskog Broda.

Policija istražuje slučaj

Slučaj istražuje i policija, a reagovao je i gradonačelnik Slavonskoga Broda.

"Nije normalna stvar, ako se to dogodi, hipotetički ću reći, u pola 9, da vi nekoga obavestite tek u dva sata. Po meni, trebalo je da se odmah obavesti direktorka, zdravstvena radnica koja bi pregledala dete, pozvati roditelje, pedagoga i sav onaj protokol koji treba da se ispoštuje u takvim situacijama", istakao je Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskoga Broda, prenosi HRT.

Dete je, kaže majka, još uvek u šoku, ne spava dobro i od tada ne ide u vrtić.

"Ne znamo kada ćemo biti spremni da pošaljemo dete u vrtić i kada će dete biti spremno da ide ponovo u vratić. Možda je opcija i mesec, mesec i po dana da ostane kod kuće, dok se oporavimo i mi od šoka, a i dete od traume", rekla je majka deteta.

(Telegraf.rs)

Video: Jubilarni 40. Beogradski džez festival otvorio Big bend RTS-a vođen Alanom Brodbentom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    25. oktobar 2024 | 08:27

    Beba je mnogo plakala i tražila mamin zagrljaj a umesto toga je dobila šamar?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA