Potvrđena optužnica u predmetu "Abu Dabi fond": Crnogorski ministri zloupotrebili položaj

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu u predmetu poznatom kao "Abu Dabi fond", saznaje Portal RTCG.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivših ministara Petra Ivanovića i Budimira Mugoše, zbog sumnje da su učinili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Kako navodi ovaj portal, optužnica je podignuta i protiv bivšeg direktora Investiciono razvonog fonda Crne Gore Zorana Vukčevića, za krivično delo nesavestan rad u službi i protiv okrivljenog procenitelja Milana Adžića, za krivično delo zloupotreba procene.

U odnosu na okrivljena pravna lica "Vektra-Jakić" Pljevlja, "Milkraft Leche" Bijelo Polje, "HM Durmitor" Žabljak, "EKO-PER" Šavnik, "IMGradina" Rožaje i njihova odgovorna lica Dragana Brkovića, Krsta Kneževica, Vladimira Kujundžica, Džemala Škrijelja i Ljuba Perišića, obustavljena je istraga za produženo krično delo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Kredit sa Fondom iz Abu Dabija dogovoren je 4. juna 2015. godine, a bilo je planirano da uz pomoć tog novca poljoprivredni proizvođači razviju svoj biznis, a time i ukupnu crnogorsku poljoprivredu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Tuča u skupštini Crne Gore pa upad policije i hapšenje poslanika Demokratskog fronta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA