Doktor Saša se emotivno oprostio od dr Ćorušića koji je poginuo u bolnici: "Ovo pišem nakon milion suza"

 
A. R.
A. R.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Smrt doktora Ante Ćorušića, direktora KBC-a Zagreb, koji je poginuo juče u bolnici, potresla je mnoge ljude u okruženju, ali i šire, a od juče se kolege i prijatelji opraštaju od njega.

Među njima je i doktor Saša Srića, načelnik Odeljenja interne medicine sa pojačanom i intezivnom negom KBC Zagreb, koji je u čast doktora Ćorušića objavio dirljivu emotivnu poruku.

"Veliki ljudi odstaju veliki i onda kada se opraštamo od njih. Svoj ovozemaljski život je završio tamo gde je i počeo. Na svom Rebru. Juče nas je napustio naš direktor KBC Zagreb prof. dr. Ante Ćorušić. Svi smo ovu tužnu vest saznali na našim radnim mestima. Šok, tuga i neverica. Otišao je, a da se nismo ni pozdravili. Ovo pišem nakon isplakanih milion suza i zbrkanih emocija, a dežuran brinući se o mojim pacijentima. Onako kako bi naš direktor želeo… Da pacijent bude na prvom mestu. Sve nas je ostavio s puno emocija jer je pre svega brinuo o svima nama, a najmanje o sebi. Svoj život je dao medicini. Mi koji ostajemo iza njega me smemo zaboraviti na našeg profesora i našeg Antu. Ostavio je veliki pečat koji će nam biti motiv da uvek moramo biti još bolji i najbolji. To sam naučio od prof. Ćorušića, a njegovo delo i uspomene na njega neka nam ostanu stalno i nek tinja u nama onaj duh pobede i radoznalosti. Večno zahvalan što sam poznavao i vodio Odeljenje u vreme čoveka koji je video puno ispred vremena. Hteo je dočekati završetak Rebra i obnovu. Znam da će njegov duh odzvanjati kad se to ostvari. Zbogom Ante, prijatelju i profesore", glasi oproštajna poruka doktora Srića, prenosi Dalmacija news.

Kolege i saradnici su u potpunom šoku nakon što su saznali da za smrt Ćorušića.

"U potpunom sam šoku, tako da sve što mogu jeste da izrazim iskreno saučešće porodici direktora Ćorušića. To je jedna velika tragedija", kaže direktor KBC-a Sestre milosrdnice, Davor Vagić.

I direktor KB Dubrava, Ivica Lukšić duboko je potresen vešću.

"Strašno. Mislim da smo svi u velikoj neverici. Iskreno saučešće porodici, svim saradnicima i radnicima KBC-a Zagreb", rekao je Lukšić za Jutarnji list.

Predsednik Zadruge poslodavaca u zdravstvu, Dražen Jurković takođe je rekao kako je u šoku i izrazio saučešće porodici.

"U teškom sam šoku, bez reči sam. Znam ga 33 godine, još od rata. Bili smo prijatelji i mogu reći da je sjajan čovek i sjajan stručnjak. Hrvatsko zdravstvo izgubiće jako puno. Iskreno saučešće, pre svega supruzi Janji, deci i ostatku porodice, prijateljima i svim radnicima bolnice koju je godinama vodio", rekao je.

Podsetimo, Ante Ćorušić direktor KBC-a Rebro preminuo je nakon pada sa požarnih stepenica bolnice u ponedeljak oko 11 sati.

(Telegraf.rs)

Video: Stefan iz Priboja je na Floridi: Snimak kako izgleda SAD nakon najjačeg udara uragana Milton

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA