Albanka BMW-om ubila Katarinu i njenog brata, osuđena na 4 godine zatvora: Tužilaštvo traži strožu kaznu

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Na presudu kojom je 29-godišnja Albanka Klevisa Jmeri kažnjena s četiri godine zatvora zbog tragične nesreće nedaleko od Dubrovnika u kojoj su nastradali Katarina i Stipe Đerlek, državno tužilaštvo je uložilo je žalbu i za nju traži strožu kaznu.

Albanka je nepravosnažno osuđena na Županijskom sudu u Dubrovniku koji je utvrdio da je kriva za udes iz aprila ove godine.

Prema presudi, Albanka je 9. aprila 2024. oko 20:30, u blizini mesta Slano, upravljala vozilom marke BMW XM u smeru Dubrovnika kada  je počela da pretiče vozilo koje se nalazilo ispred nje.

Nije, međutim, proverila može li to da učini na siguran način, pa se sudarila s automobilom koji je naišao iz suprotnog pravca. U njemu su poginuli brat i sestra, Stipe (21) i Katarina (19) Đerlek.

"Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer državno Tužilaštvo smatra da je kazna preblaga s obzirom na težinu i posledice počinjenog krivičnog dela kojim je skrivljena smrt dve mlade osobe, pa je predloženo u žalbi da se optuženici izrekne stroža kazna", potvrđeno je iz Opštinskog državnog tužilaštva u Dubrovniku.

Inače, Klevisi je istražni zatvor nakon nepravosnažne presude produžen, jer je strana državljanka i mogla bi da pobegne iz Hrvatske.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • velja

    21. oktobar 2024 | 23:47

    Sramota! Dva mlada zivota su ugasena.40 godina je malo !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA