"Ćorušić je poginuo kolegama na oči, svi smo u šoku": Detalji smrti direktora KBC Zagreb

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Direktor KBC-a Zagreb, Ante Ćorušić, poginuo je pri padu u bolnici u ponedeljak prepodne.

Kako prenosi 24sata.hr, kolege su pokušale da ga reanimiraju nakon pada, ali, nažalost, nisu uspeli. Ćorušić je poginuo u padu s požarnih stepenica.

Navodno je pre toga rekao da ide da kupi cigarete. Prodavnica se nalazi u prizemlju iste zgrade. On je nakon pada udario glavom i na mestu preminuo.

"Stajao sam s kolegom blizu ulaza u KBC Zagreb. Čuli smo udarac. Otišli smo da vidimo šta se zbiva i videli da su ljudi već izašli iz bolnice. Radilo se o direktoru Anti Ćorušiću. Došli su njegov zamenik, glavna sestra, tim lekara. Pokušali su da mu pomognzu", izjavio je svedok.

Kako je rekao svedok, bilo je to kraj zgrade u kojoj je uprava, blizu ulaza u bolnicu iz smera Kišpatićeve ulice. Rekaa je kako su se okupili zaposleni bolnice i plakali. Došla je i policija da bi utvrdila kako je Ćorušić pao.

"Nama su prvo rekli da je neki čovek umro. Posle smo tek saznali da je direktor. U velikom smo šoku, poginuo je kolegama na oči", rekla je jedna od radnica bolnice.

O svemu se oglasio i ministar zdravstva Vili Beroš.

"Duboko smo potreseni preranim odlaskom našeg dragoga kolege Ante Ćorušića, koji će ostati zapamćen kao vrhunski lekar - ginekolog, profesor na Medicinskom fakultetu, direktor KBC-a Zagreb, hrvatski branitelj i uvaženi član hrvatske i međunarodne naučne zajednice. U ovom teškom trenutku izražavam iskreno saučešće porodici i najbližima. Njegov karijerni put od lekara porodične medicine do dugogodišnjeg direktora najvećega kliničkog bolničkog centra u Hrvatskoj obeležila je neiscrpna predanost lekarskom pozivu, koji je trajao preko 40 godina. Antin plemeniti duh i domoljublje zauvek će ostati u našim srcima, mislima i molitvama", rekao je Beroš.

Iz policije su kratko rekli kako trenutno sprovode uviđaj i utvrđuju sve okolnosti slučaja.

Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković rekao je kako je "Ćorušić bio sjajan prijatelj".

"S velikom sam tugom primio vest o iznenadnoj smrti Ante Ćorušića, uglednog lekara i profesora, dugogodišnjeg direktora KBC-a Rebro, koji je dao veliki doprinos hrvatskom zdravstvenom sistemu. Porodici Ante Ćorušića i svim njegovim saradnicima izražavam duboko saučešće" poručio je Plenković.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA