Ustaški grafit osvanuo u novom u skejt parku u Zadru, spominje se i Oluja

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

U Zadru je u novom skejt parku osvanuo ustaški grafit, koji je izazvao brojna reagovanja na društvneim mrežama.

U jednom od njih oglasio se Tomislav Horvat, profesor istorije, koji je poručio da bi "ustaškom teroru i vandalizmu u Zadru trebalo reći dosta".

Njegovu poruku sa društvene mreže Iks, bivšeg Tvitera, prenosimo u celosti:

"Huligani su juče uništili novi skate park u Zadru. I to s ustaškim znakovima! Znam da je ova bitka izgubljena, ali mislim da je krajnje vreme da komunalni redari u Zadru počnu brisati ovakve svinjarije. Ovo nije izuzetak, grad je prepun ovakvih ustaških škrabotina! Vreme je da se to konačno počne brisati. I, znam, da će nakon brisanja, opet netko nešto napisati, ali vreme je da se krene u javnu borbu protiv ovoga", naveo je on i dodao:

"Vreme je da prvenstveno gradska vlast javno ustane protiv ovoga. Ovo je velika sramota za sve normalne građane Zadra! Osim brisanja bilo bi zgodno da se ponekad nekoga i procesuira, verujem da bi onda idući put neko dobro razmislio želi li po Zadru pisati znakove države koja je Zadar prodala fašističkoj Italiji! Verojatno je kasno, jer smo kao društvo potonuli u opskurnost i glib u kojem su ovakve devijacije postale opšte prihvatljive. Ali, to ne znači da moramo pasti bez ispaljenog metka. Na potezu je odeljenje za komunalne delatnosti Grada Zadra, ali i represivni aparat!"

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak Vučića sa predsednicom Odbora za spoljne poslove i odbranu Italije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    21. oktobar 2024 | 11:47

    Auuuuuu BRUTALAN incident🤘🤘🤘🤘🤘🤘🤘🤘🤘🤘🤘🤘🤘🤘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA