"Gore nego nišan": Otac Džejle Drapić ispričao kako su pokušali da je spasu, spomenuo još jednu tragediju

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Otac šesnaestogodišnje Džejle Drapić, Muamer Drapić, u svom intervjuu otkrio je poslednje dane njegove tragično preminule ćerke koja je 11. oktobra umrla usled komplikacija nastalih nakon stomatološke intervencije. Kako je rekao, stanje od kog je Džejla umrla bilo je "gore nego nišan, nego groblje".

On je gostovao kod Senada Hadžifejzovića u "Centralnom dnevniku" gde je do detalja opisao šta se događalo od 30. septembra do dana kada je Džejla preminula.

Podsećamo, tinejdžerka Džejla Drapić preminula je nakon stomatološkog zahvata, ali detalji smrti još nisu utvrđeni niti se može dati odgovor na pitanje ko je kriv. Stomatolog je Džejlinoj majci savetovao na koji način da leči svoju ćerku, ali njoj se stanje pogoršavalo, zbog čega su je odveli u bolnicu.

"Primili dete, moraju dalje analize da rade. Supruga i ja smo otišli kući, došli sutra ujutru, ne znamo ništa konkretno. Dolazi tehničar, snima joj pluća. Dolazi doktorka, mislili smo to ja spas. Njoj se stomak kočio, nije mogla da diše, dahtala je onako... Doktorka uzela da joj pregleda abdomen i tu je uočila, iznad želuca, tečnost. Pogledala vrat. I tražila hitno snimanje i da se prebaci na maksiofacijalnu hirurgiju. Sliva joj se infekcija prema plućima. Hitno idite na CT. Odmah su je prebacili, snimili joj to, a onda je bila primljena na maksiofacijalnu", počinje priču otac Muamer o danima koji su mu doneli agoniju, a kasnije i bol najveću za jednog roditelja.

"Kad je stigao nalaz, čujem da se šuška, priča se nešto. Kaže da je apsces našao put prema srcu i plućima. Uključiće antibiotike da spreče širenje", dodaje.

Nakon toga ih je doktor poslao kući, ali im je odmah zazvonio telefon gde ih je sestra obavestila da odmah moraju u bolnicu. Tamo ih je sačekao doktor sa timom lekara koji je tražio njihovu dozvolu da je operiše jer je "životno ugrožena".

Roditelji su dali saglasnost i doktori su obavili sve analize neophodne za operaciju. Prvu operaciju je imala 3. oktobra kada joj je napravljen rez od vilice do pola plućnog krila. Nažalost, dalje nisu mogli jer nisu znali kuda se "tekućina" razlila.

"Onda su joj drenirali pluća i izašlo je 1,5 kilograma tog gnoja prvi put", rekao je otac i dodao da je ležala na intezivnoj. "Za par dana ona može kući", rekao je doktor koji je završio operaciju ali drugi lekar je napomenuo da može doći do otvaranja abdomena zbog velike količine te "tekućine" koja iz Džejle izlazi.

Odmah su sazvali konzilijum na kojem je dogovorena hitna, druga operacija. Međutim, Džejla je nije preživela jer joj je srce tokom intervencije stalo.

Muamer napominje da je Džejla bila kod zubara od avgusta, ali da je sporni zub, sedmicu, radila u septembru.

"Samo da je izvađen zub ništa se ne bi desilo", rekao je Muamer da mu je to rekao doktor koji je napomenuo da je tokom operacije zub bio toliko uništen da je "gore nego nišan, nego groblje".

Otac Muamer je u intervjuu spomenuo i da se pre par godina, tačnije 2018. godine, borio svim silama i "prosio" za novac kako bi sinu spasio oko.

(Telegraf.rs)

Video: Kakva je to voda koja čupa orah kao travku, kravu nosi kao da je mrav? Azim opisao bujicu smrti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA