Bivši policajac ukrao s bankomata pola miliona €, ranije s bratom pljačkao elitu: Detalji krađe u Zagrebu

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Zagrebačka policija je, istražujući čudne nestanke ogromnih svota novaca iz nekoliko bankomata, uhapsila 48-godišnjeg muškarca, koji je postavljajući skrivene kamere snimao čuvare kako pune bankomate i koju šifru pritom utipkavaju. On je zatim uz posebno izrađene ključeve sam otvarao napunjene bankomate i iz njih uzimao novac.

Jutarnji piše da je reč o policajcu Anti Zebi (48), koji je u prošlosti opljačkao različite ljude iz zagrebačke elite. Zeba je zajedno sa svojim bratom Marijem između 2016. i 2017. godine izveo niz provala u stanove zagrebačkih uglednika, među kojima je i pevačica Maja Šuput.

Njihovi pljačkaški poduhvati rezultirali su gubitkom dragocenosti procenjenih na stotine hiljada evra. Policija ga je uhapsila u okviru najnovije istrage koja se bavi krađom oko pola miliona evra iz bankomata uz korišćenje skrivenih špijunskih kamera.

Zeba se od avgusta 2021. godine nalazi na Interpolovoj poternici, otkako se nije pojavio na presudi zagrebačkog Opštinskog krivičnog suda, kojom mu je nepravosnažno izrečena kazna od pet godina i 10 meseci zatvora za navedene provale.

S obzirom na to da je izrečena kazna bila veća od pet godina, sud mu je automatski odredio pritvor do pravosnažnosti presude. Da se pojavio na presudi, odmah bi bio prevezen u Remetinec.

Međutim, zbog njegovog izostanka i nemogućnosti pronalaska na poznatim adresama, sud je za njim raspisao poternicu i EUN. Od oktobra 2021. pa do ovog ponedeljka Zeba je bio nevidljiv. Policija ga je u ponedeljak uhapsila dok je istraživala četiri sofisticirane provale u bankomate koje su se dogodile u januaru, februaru i aprilu ove godine, a zatekli su ga na području Trešnjevke, gde se skrivao sve ove godine.

Braća Zeba su prema presudi 2016. i 2017. godine izvela desetak provala u stanove bogatih Zagrepčana, a među njihovim žrtvama našli su se i pevačica Maja Šuput Tatarinov, bivši rektor zagrebačkog univerziteta Aleksa Bjeliš, njegova supruga, član Uprave investicijske kuće InterCapital Tonći Korunić, Tatjana Vrdoljak, prva supruga bivšeg ministra Ivana Vrdoljaka, Sanja Lozić, članica NO-a i vodeća deoničarka Centra za vozila Hrvatske, stomatolog Marko Marović, Ana Mlinarić Džepina iz Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Tomo Škoro iz BC Instituta, Marin Zovko, Vedran Čavlina...

Tokom suđenja oba brata su negirala optužbe, a Anto Zeba je istakao da zbog zdravstvenih problema ne može da izvodi provale. Kazao je da mu je žao oštećenih, ali da on i brat s tim delima nemaju veze.

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA