Uhapšen serijski pljačkaš bankomata u Zagrebu, ukrao pola miliona €: Imao razrađenu tehniku, a onda je nestao

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Zagrebačka policija je, istražujući čudne nestanke ogromnih svota novaca iz nekoliko bankomata, uhapsila 48-godišnjeg muškarca, koji je postavljajući skrivene kamere snimao čuvare kako pune bankomate i koju šifru pritom utipkavaju. On je zatim uz posebno izrađene ključeve sam otvarao napunjene bankomate i iz njih uzimao novac.

U samo četiri meseca ove godine, sumnja policija, 48-godišnjak je tako iz bankomata uzeo oko pola miliona evra i nestao bez traga. Štaviše, kada su uspeli da ga identifikuju, zaključili su da se radi o beguncu koji je hrvatskome pravosuđu nedostupan još od 2021. godine, od kada je za njime raspisana međunarodne poternice zbog služenja šestogodišnje zatvorske kazne zbog ranije počinjenih sofisticiranih krađa, piše Jutarnji.

Sve vreme 48-godišnjak se skrivao na području Trešnjevke.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, Službe opšteg kriminala u saradnji s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije i policijskim službenicima Jedinice za specijalnu i interventnu policiju u utorak, 15. oktobra 2024. realizovali su višemesečno kriminalističko istraživanje u vezi četiri krivična dela teških krađa provaljivanjem u bankomate u kojima je počinitelj nezakonito stekao imovinsku korist u iznosu od 500.000 evra i koje je rezultiralo hapšenjem osumnjičenog muškarca starosti 48 godina koji se od 2021. nalazio u bekstvu", objavila je zagrebačka policija, navodeći kako je pljačke novca 48-godišnjak počinio u januaru, februaru i aprilu ove godine.

(Telegraf.rs)

Video: Da li će se zadržati sunčano i toplo vreme ili nam sledi preokret?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA