"Cela vilica je boli. Ne može vrat da okrene koliko je otekla": Šta se zna o smrti Džejle nakon posete zubaru

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 5

Tragična smrt Džejle Drapić (16), mlade učenice koja je preminula desetak dana nakon što je posetila zubara zbog bolova u zubu, potresla je ceo Balkan, a javnost čeka da čuje rezultate nalaza obdukcije kao i da sazna detalje iz istrage koja bi trebalo da otkrije kako je tačno došlo do smrti tinejdžerke koju su svi voleli.

Njeni otac Muamer i majka Džemila, neutešni su zbog smrti ćerke koju su juče ispratili na večni počinak.

Džejla je preminula 11. oktobra, a nakon višednevne borbe za život, koja je usledila nakon zubobolje i posete zubaru, a usled komplikacija koje su usledile. Iako je prva informacija bila da je Džejla preminula nakon vađenja zuba, njen otac Muamer Drapić, juče je za Telegraf.rs rekao da njegovoj ćerki zub nije izvađen već, kako je naveo, neadekvatno lečen, te da je zbog komplikacija njegova ćerka 2. oktobra završila u bolnici.

Otac je rekao da je Džejla kod zubara otišla 30. septembra 2024. godine, što potvrđuje i prepiska majke i zubara koju je objavio portal Avaz, a gde se vidi da je tog dana Džejlina majka pisala zubaru H. M. da ga pita kada može da dovede ćerku, jer joj je zub upaljen već tri dana.

"Dobro jutro, može li Džejla danas doći ikako, zub joj se već tri dana upalio, onaj što ste joj pravili isto da joj se zagnojilo ne može ni da jede vilica je cela boli. Nisam mogla ranije zvati pošto ide u školu međusmena danas je slobodna", napisala je majka.

"Pozdrav Džemila, mislim da znam o kojem zubu se radi jer je on bio rizičan nažalost, odgovara li danas u 16h?", odgovorio je zubar, na šta je majka potvrdila da će Džejla doći sa ocem.

Nakon toga, stanje tinejdžerke je počelo da se komplikuje te se Džemila 2. oktobra ponovo javila zubaru.

"Dobro jutro, samo da vas pitam treba li Džejla nečim ovaj zub ispirati ili stavljati oblogu, ona je otekla užasno i grlo joj zateže. Od otoka ništa ne može da jede jer ne može usta da otvori. Pije antibiotik Amoxibos 500, a najgore od zuba ima temperaturu. Jer doktorka juče na opštoj govori od zuba da ima groznicu i temperaturu. I drugi put kad dođe kod vas samo da joj date potvrdu s pečatom da je bila kod vas, jer Džejla ne ide u školu pa da joj se može opravdati. I ja mislim da je trebalo da dobije jači antibiotik", piše u Viber poruci Džemila u 9:34 sati 2. oktobra.

Dva minuta kasnije stiže poruka od zubara koji pita da li Džejla ima sad manje bolove.

Džemila u 9 i 37 na to odgovara: "Zub je ne boli, komplet vilica i vrat je boli, pošto je otekla. Ne može ni vrat da okrene koliko je otekla".

U 9 i 39 sati stomatolog piše savet šta da Džejla radi sa zubom.

"Neka čisti zub posle svakog obroka da ga ne bi hrana zatvorila. Neka nastavi sa tim antibiotikom i naravno da odmara još koji dan dok joj ne spadne totalno otok. Može koristiti hladne obloge, pomoći će joj", napisao je stomatolog.

Iz razgovora sa ocem saznali smo da su Džejlu tog 2. oktobra odveli u bolnicu, gde je dva puta operisana.

"Od neadekvatnog stomatološkog lečenja dobila je apsces koji joj se slio u pluća, otišao na srce. Imala je dve operacije i na kraju je bila zaražena sa tri bakterije", rekao je otac Džejle Drapić.

Kako nam je rekao, Džejla je prvu operaciju imao već 3. oktobra.

"Gde joj je sanirano to žarište, odakle je sve krenulo", rekao nam je otac i dodao da za njegovu ćerku nije bilo spasa.

"Već je otišlo na srce...", dodao je.

Oglasila se ordinacija

O čitavom slučaju oglasili su se i iz stomatološke ordinacije gde se Džejla lečila.

"Na društvenim mrežama i u drugim medijima, u raznim objavama i komentarima vezanim za smrt šesnaestogodišnje Dž. D., plasiraju se potpuno neproverene i neistinite informacije koje se pokušavaju povezati s našom ordinacijom. Ovim putem izražavamo duboko žaljenje zbog tragičnog gubitka mlade pacijentkinje i koristimo priliku da njenim roditeljima i najbližima uputimo iskreno saučešće", navodi se u saopštenju.

Oni su zatim dodali da žele da pojasne da je pacijentkinja 30. septembra 2024. godine posetila njihovu ordinaciju zbog zubobolje, gde joj je pružena neophodna stomatološka usluga.

"Prema našim saznanjima, pacijentkinja je naredni dan nastavila lečenje u drugim zdravstvenim ustanovama", navode iz ordinacije.

"Medicinski tretman koji je pružen bio je u potpunosti u skladu s važećim medicinskim procedurama u ovakvim slučajevima. Ova situacija nas je duboko pogodila, naglašavamo našu potpunu spremnost i opredeljenost da sarađujemo s nadležnim organima, sve u cilju utvrđivanja istine u vezi ovog slučaja i naše stomatološke ordinacije. Očekujemo da će se slučaj ispitati u potpunosti, to jest celokupni tok lečenja i ukupni zdravstveni status pacijentkinje", naveli su iz stomatološke ordinacije za bosanske medije.

Podsećamo, o celom slučaju obavešteno je Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje je pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda.

(Telegraf.rs)

Video: Kakva je to voda koja čupa orah kao travku, kravu nosi kao da je mrav? Azim opisao bujicu smrti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr stom.

    17. oktobar 2024 | 13:34

    Po ovome što piše najverovatnije je došlo do tzv. flegmone poda usta pri čemu postoji opasnost od prolaska gnoja kroz tzv. retrofaringealni ili parafaringealni prostor vrata u medijastinum gde nastaje akutni medijastinitis koji se odlikuje visokom smrtnošću. U terapiji je potrebna što hitnija ekstraoralna incizija i drenaža sa aplikacijom drenova i visoke doze antibiotika intravenski. No, sačekajmo veštake za precizne informacije.

  • Невена

    17. oktobar 2024 | 13:41

    Апаолутна одговорност стоматолога . Јадна мајка му повјеровала а можда би јој жива била да је одма у хитну одвела...

  • Nata

    17. oktobar 2024 | 14:27

    Zasto je 3 dana cekala da ode kod zubara??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA