Skandal u Ljubljani: Policija podnela krivičnu prijavu protiv premijera Slovenije

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Slovenačka policija podnela je kasno u utorak krivičnu prijavu protiv premijera Roberta Goloba zbog navodnog “mešanja u policijske poslove”, piše Politico.

Prijava, podnesena Specijalanom državnom tužilaštvu, temelji se na tvrdnjama bivše ministarke unutrašnjih poslova Tatjane Bobnar i bivšeg vršioca dužnosti direktora policije Boštjana Lindava o neprimerenom političkom pritisku koji je Golob navodno vršio na Ministarstvo unutrašnjih poslova i policiju. Iako tačna priroda krivičnog dela navedenog u prijavi nije javno objavljena, Golob se tereti da je počinio "koruptivno krivično delo", izveštavaju mediji.

Golob je u sredu ujutro odbacio optužbe, nazvavši ih "bizarnim", i izrazio je čuđenje što je policija protiv njega podnela prijavu.

"U stvarnosti, ne radi se o mešanju u rad policije, već o političkoj borbi koju Tatjana Bobnar vodi od svoje ostavke pre dve godine. Ovde se radi o mojoj reči protiv reči dvoje političara, i stvarno mi je bizarno da danas razgovaramo o policijskoj prijavi zbog toga”, rekao je Golob.

“Takođe, verujem u pravnu državu, i stoga ću odgovoriti na sve optužbe i odbaciti ih pravnim putem”, dodao je.

Bobnar, koja trenutačno radi kao savetnica predsednika Slovenije, podnela je ostavku na mesto ministarke unutrašnjih poslova u decembru 2022. godine zbog sukoba u kojem je optužila Goloba da vrši politički pritisak na nju kako bi uticao na kadrovske odluke u policiji, nakon što je odbio da produži mandat Lindavu kao direktoru policije.

Krivična prijava rezultat je dvogodišnje policijske istrage temeljene na optužbama bivše ministarke. Specijalno državno tužilaštvo sada ima mogućnost podizanja optužnice, pokretanja istrage radi prikupljanja dodatnih dokaza ili odbacivanja prijave.

(Telegraf.rs)

Video: Božović otkrio šta očekuje od nastavka suđenja: Porodice ubijenih danas postavljaju pitanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • У уређеном

    17. oktobar 2024 | 08:29

    Друштву то није Скандал него Закон?!У Србији је 24 сата скандал?!Разлика је Огромна?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA