Otac monstrum iz Hrvatske na slobodi: Terao sina (5) da ga dira, na leđima mu crtao svastiku i ustaške simbole

 
E. K.
E. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Muškarac (29) iz jednoga grada na istoku Hrvatske seksualno je i fizički zlostavljao sina (5) tokom 2022. i 2023. godine, ali optužnica protiv njega podignuta je tek prošlog meseca. Nadležno opštinsko državno tužilaštvo tereti ga da je terao sina da ga polno zadovolji, a osim toga na leđa mu je crtao nacističke simbole, te ga slikao s marihuanom. On je imao i zabranu prilaska zbog nasilja, ali trenutno je, prenose mediji, na slobodi.

U optužnici se navodi da je u novembru 2022. godine, u ranu zoru, naveo sina da mu rukom dodiruje polni organ i štapićem nanese kremu, što je dete i učinilo. Navodi se i kako su zajedno ležali u krevetu, a otac ga je naveo da ga s obe ruke uhvati za polni organ.

Često je bio i nasilan prema sinu. Vikao je i tukao ga, a nacrtao mu je na leđima nacističke i ustaške simbole. Kako saznaje 24sata.hr, za ove gnusne zločine saznalo se nakon što ga je detetova majka prijavila za nasilje. Redakciji se javio član porodice majke, posebno ih je zgrozilo što je monstrum trenutno na slobodi.

"Bio je nasilan"

- Psihički smo svi vrlo loše otkad smo saznali za snimke i fotografije. Kad ga je upoznala, bio je donekle normalan, iako nije radio. Dobili su dete, ali je često bio odsutan. Izgledao je kao da je pod uticajem droge. Postao je nasilan prema njoj i često bi je tukao - počinje ispovest člana porodice.

Kako kaže, nekoliko puta prijavljivan je policiji, ali nikad ništa nije otišlo do kraja.

- Pokušala je otići od njega s detetom, izbaciti ga iz stana, koji je ona iznajmila, ali on bi se uvek pojavio na vratima i istukao je. Više puta i pred malim, zbog čega ga se dete jako plašilo- rekao je član majčine porodice.

Dodaje i da je muškarac imao zabranu prilaska supruzi zbog ranijih prijava za nasilje. Međutim, prijava za nasilje od decembra prošle godine razotkrila je i druge strašne zločine. Prema saznanjima, on je pretio supruzi nezadovoljan što mu se nije javljala na telefon. U tom trenutku imao je sudsku meru zabrane približavanja.

Govorio je da će im otkinuti glavu ne budu li mu se ona i sin javljali na telefon kad ih zove. Uplašena supruga odmah ga je prijavila. Policija mu je tad pretražila stan. Pronašli su i zaplenili više paketića marihuane s 10-ak grama i vagu, što je pojačalo sumnju da se bavi i dilovanjem. Policija mu je pritom uzela i mobilni telefon, koji su dodatno pretražili.

Početkom januara ove godine istražitelji su u telefonu 29-godišnjaka našli šokantne fotografije s elementima kaznenih dela, poput polne zlouporabe deteta i slično. Nasilni suprug i otac uhapšen je 16. januara. Počela je istraga. U pritvoru je proveo malo više od mesec dana, a nakon ispitivanja u tužilaštvu pustili su ga početkom marta.

Dijete ga se plaši

- On je fizički jak. Tukao ju je često po glavi. I malog je tukao po glavi. Imao bi modrice, ali bi svima nama, pa i svojoj mami, govorio da je pao, da se udario. Silno se plašio oca. Mali bi počeo da plače svaki put kad bi njegova mama odlazila na posao i ostavljala ga s tatom. Govorio je da ne želi biti s njime. Mama je zaposlena i često radi noćne smene, kad se zapravo i događalo to seksualno zlostavljanje. Malog je pre čuvala baka, ali krajem prošle godine je umrla - kaže član obitelji.

Prema optužnici od 16. septembra, nadležno opštinsko državno tužilaštvo tereti ga za kaznena dela polne zlouporabe deteta mlađeg od 15 godina, za šta hrvatski zakon predviđa zatvorsku kaznu i do osam godina. Terete ga i za kazneno delo protiv braka, porodice i dece, te grubu zlorabu detetovih prava.

Suluda opravdanja

Takođe, u optužnici se navodi kako je od januara do početka avgusta 2023. godine 29-godišnjak u prisustvu deteta verbalno vređao i udarao suprugu. Na dete je često vikao i udarao ga rukama po glavi i stražnjici. Pregledom njegovog telefona tokom istrage otkrili su i kako je sina naterao da drži napravu za usitnjavanje droge i posudu s drogom nalik na marihuanu te ga tako slikao svojim mobilnim.

Monstruozni otac u svojoj obrani je tvrdio da sinu nije nacrtao kukasti krst na leđima. Branio se govoreći da je sin to imao na leđima kad je došao kući, a da je mobilnim telefonom sve snimila njegova supruga. Monstrum se takođe sramno pravdao da ga je dete samo htelo dodirivati.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Video: Borbena obuka na helikopterima Mi-35 na vojnom aerodromu u Lađevcima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA