"Nek čisti zub posle jela i stavlja hladne obloge, pomoći će": Šta piše u prepisci zubara i mame umrle Džejle

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 3

Smrt Džejle Drapić (16), koja je preminula od komplikacija nakon odlaska zubaru u Sarajevu, potresla je čitav region.

Iako je prva informacija bila da je Džejla preminula nakon vađenja zuba, njen otac, Muamer Drapić, juče je za Telegraf.rs rekao da njegovoj ćerki zub nije izvađen već, kako je naveo, neadekvatno lečen, te da je zbog komplikacija njegova ćerka 2. oktobra završila u bolnici.

Kako nam je rekao, Džejla je već dan nakon prijema u bolnicu imala prvu operaciju, a zatim i drugu...

"Džejla je 3. oktobra imala prvu operaciju, gde joj je sanirano to žarište, odakle je sve krenulo", rekao nam je otac i dodao da za njegovu ćerku nije bilo spasa.

"Već je otišlo na srce...", tužno dodaje.

"Od neadekvatnog stomatološkog lečenja dobila je apsces koji joj se slio u pluća, otišao na srce. Imala je dve operacije i na kraju je bila zaražena sa tri bakterije", rekao je otac Džejle Drapić.

Prema navodima medija u BiH, stomatolog H. M., koji je lečio zub preminule tinejdžerke iz Sarajeva je nakon tragedije naveo @da je ona u njegovoj ordinaciji bila 30. septembra ove godine, te da on s daljim lečenjem preminule tinejdžerke nema ništa, navodeći da se ona lečila u drugim zdravstvenim ustanovama". Sada je"Dnevni avaz" objavio prepisku između stomatologa i Džemile Drapić, majke Džejle, iz koje se vidi kako stomatolog savetuje šta da radi.

U prvoj poruci koju Džemila upućuje doktoru stomatologu 30. septembra u 10.52 sati, Džemila obaveštava doktora da Džejla ima problema sa zubom, te da traži termin.

"Dobro jutro, može li Džejla danas doći ikako, zub joj se već tri dana upalio, onaj što ste joj pravili isto da joj se zagnojilo ne može ni da jede vilica je cela boli. Nisam mogla ranije zvati pošto ide u školu međusmena danas je slobodna", piše Džemila.

A zubar odgovara:

"Pozdrav Džemila, mislim da znam o kojem zubu se radi jer je on bio rizičan nažalost, odgovara li danas u 16h?"

"Može doći će s ocem", piše Džemila.

Nakon toga, stanje počinje da se komplikuje te se Džemila, 2. oktobra ponovo javlja zubaru.

"Dobro jutro, samo da vas pitam treba li Džejla nečim ovaj zub ispirati ili stavljati oblogu, ona je otekla užasno i grlo joj zateže. Od otoka ništa ne može da jede jer ne može usta da otvori. Pije antibiotik Amoxibos 500, a najgore od zuba ima temperaturu. Jer doktorica juče na opštoj govori od zuba da ima groznicu i temperaturu. I drugi put kad dođe kod vas samo da joj date potvrdu s pečatom da je bila kod vas, jer Džejla ne ide u školu pa da joj se može opravdati. I ja mislim da je trebalo da dobije jači antibiotik", piše u Viber poruci Džemila u 9:34 sati.

U 9 i 36 Džemili stiže odgovor na poruke u vidu pitanja, koje postavlja stomatolog H. M..

"Pozdrav Džemila, da li ona sada ima manje bolove?"

Džemila u 9 i 37 na to odgovara:

"Zub je ne boli, komplet vilica i vrat je boli, pošto je otekla. Ne može ni vrat da okrene koliko je otekla.

U 9 i 39 sati stomatolog piše savet šta da Džejla radi sa zubom.

"Neka čisti zub posle svakog obroka da ga ne bi hrana zatvorila. Neka nastavi sa tim antibiotikom i naravno da odmara još koji dan dok joj ne spadne totalno otok. Može koristiti hladne obloge, pomoći će joj", napisao je stomatolog.

O celom slučaju obavešteno je Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje je pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda.

Podsetimo, gotova je obdukcija, ali rezultati još nisu poznati.

(Telegraf.rs)

Video: Sead Zalihić, suprug hrabre Lejle koja je plivala sa ćerkom: "Hvatao sam se za slamku spasa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BN 1

    17. oktobar 2024 | 07:32

    Lekari nisu Bogovi i da budu svemogući,njih je najlakše kriviti da ljudima bude lakše kada nevolja dođe.

  • Hm

    17. oktobar 2024 | 08:24

    Obavezna kombinacija dva antibiotika od kojih jedan mora da pokriva citav spektar anareoba pri cemu se preporučuje metronidazaol! Ovo sam juce napisala zato sto sam svedok u svom okruzenju da se to u praksi ne sprovodi u delo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA