Oglasila se ordinacija u kojoj je Džejla imala intervenciju: Novi detalji tragedije koja je potresla Balkan

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Vest o smrti šesnaestogodišnje Džejle Drapić iz Sarajeva, koja je preminula usled komplikacija nakon stomatološkog zahvata izazvala je buru u javnosti, a uprkos tome što još uvek nisu utvrđeni detalji smrti, oglasili su se iz privatne stomatološke ordinacije.

"Na društvenim mrežama i u drugim medijima, u raznim objavama i komentarima vezanim za smrt šesnaestogodišnje Dž. D., plasiraju se potpuno neproverene i neistinite informacije koje se pokušavaju povezati s našom ordinacijom. Ovim putem izražavamo duboko žaljenje zbog tragičnog gubitka mlade pacijentkinje i koristimo priliku da njenim roditeljima i najbližima uputimo iskreno saučešće", navodi se u saopštenju.

Oni su zatim dodali da žele da pojasne da je pacijentkinja 30. septembra 2024. godine posetila njihovu ordinaciju zbog zubobolje, gde joj je pružena neophodna stomatološka usluga.

"Prema našim saznanjima, pacijentkinja je naredni dan nastavila lečenje u drugim zdravstvenim ustanovama", navode iz ordinacije.

Navodi koji se pojavljuju u javnosti da je u njihovoj ordinaciji izvršena ekstrakcija (vađenje) zuba, kako tvrde, apsolutno su netačni.

"Medicinski tretman koji je pružen bio je u potpunosti u skladu s važećim medicinskim procedurama u ovakvim slučajevima. Ova situacija nas je duboko pogodila, naglašavamo našu potpunu spremnost i opredeljenost da sarađujemo s nadležnim organima, sve u cilju utvrđivanja istine u vezi ovog slučaja i naše stomatološke ordinacije. Očekujemo da će se slučaj ispitati u potpunosti, to jest celokupni tok lečenja i ukupni zdravstveni status pacijentkinje", naveli su iz stomatološke ordinacije za bosanske medije.

Podsećamo, o celom slučaju obavešteno je Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje je pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda.

(Telegraf.rs)

Video: Nakon 15 godina ponovo otvorena škola u Popoviću i to za 7 učenika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA