Zagrebački maloletnik se predstavljao kao žena, pa mamio strance, pljačkao ih i prebijao

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Policijski službenici iz PU Zagreb sproveli su kriminalističko istraživanje nad maloletnikom zbog sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo i dva krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, od kojih je jedna u pokušaju na štetu dvojice državljana Indije.

"Sumnja se da je tinejdžer petog oktobra u popodnevnim satima putem mobilne aplikacije, predstavljajući se kao ženska osoba, dogovorio susret s dvojicom stranih državljana", preneo je portal "Index.hr".

Oštećeni su, po dogovoru, na navedenu adresu na području Sesveta došli taksijem u večernjim satima, da bi osumnjičeni došao zajedno s još dve muške osobe s namerom da ih teže povrede.

Napali su ih prvo verbalno, a potom i fizički, rukama i nogama, dok je jedan od napadača imao metalnu palicu kojom je udarao. jednom od oštećenih ukrali su mobilni telefon i pobegli, otvrdila je policija.

Maloletnik i pet muškaraca pretili su jednom muškarcu i oštetili mu automobil.

"Sumnja se da je osumnjičeni maloletnik zajedno s još pet zasad nepoznatih muških osoba počinio krivično delo pretnje i oštećenje tuđe stvari na način da je četvrtog oktobra u jutarnjim satima, putem mobilne aplikacije i u ovom slučaju predstavljajući se kao ženska osoba, dogovorio susret s muškarcem".

Kada je oštećeni, istog dana u večernjim satima, po dogovoru došao na adresu na području Zagreba, nakon kratkog razgovora, uputio se prema vozilu kojim je došao s namerom da ode, da bi mu oni tada, kada je ušao unutra, oštetili vrata, haubu, polomili retrovizor i razbili prednje vetrobransko staklo na vozilu.

"Za to vreme, maloletni osumnjičeni mu je pretio pištoljem nalik na pravi, koji je kod oštećenog izazvao strah za njegovu sigurnost i život", izvestila je zagrebačka policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja maloletnik je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a Opšinskom krivičnom tužilaštvu za mlade u Zagrebu podnesen je poseban izvještaj. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju pronalaženja drugih osumnjičenih osoba i oštećenih.

(Telegraf.rs)

Video: Hrvatska policija uhapsila osumnjičenog za podmetanje požara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA