Nasukao se brod sa 30 putnika kod Splitskih vrata, izvršena hitna evakuacija

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U subotu oko 5,11 ujutro kod Splitskih vrata, morskog prolaza između otoka Šolte i Brača, nasukao se putnički brod s ukupno 30 ukrcanih osoba, uključujući posadu i putnike.

Brod je plovio iz Bola prema Kaštelima i u vlasništvu je hrvatskog državljanina, preneo je "Dnevnik.hr".

Nedugo nakon prve dojave, kapetan nasukanog broda je obavestio MRCC Rijeka o troje povređenih putnika za koje je zatražena hitna medicinska evakuacija.

Na teren su poslani službenici lučke kapetanije iz Ispostave Milna zajedno sa zaposlenima HMP Supetar.

Povređene osobe su prevezene u splitsku Gradsku luku gde su ih preuzeli zaposleni HMP Split. Nakon dolaska zamenskog putničkog broda istog vlasnika, svi preostali putnici, njih 25, prevezeni su u splitsku Gradsku luku i upućeni su na pregled u KBC Split.

Službenici splitske Kapetanije i ILK Milna ustanovili su da na mestu nasukavanja nije došlo do zagađenja mora. Na brodu dužine 15 metara utvrđeno je oštećenje trupa.

Vlasniku broda naloženo je da organizuje komercijalno odsukavanje i tegljenje do sigurnog veza gde će se nastaviti uviđaj o uzrocima ove pomorske nesreće.

(Telegraf.rs)

Video: Požar u marini u Hrvatskoj: Vatra guta brodove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA