Porodice trojice poginulih pomoraca tužile Jadroliniju i traže odštetu: Potražuju ukupno 600.000 evra

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Porodice trojice pomoraca hrvatske Jadrolinije, koji su u avgustu poginuli u nesreći na trajektu "Lastovo" u Malom Lošinju, podnele su sudske tužbe i zahteve za isplatu odštete protiv Jadrolinije, od koje potražuju ukupno oko 600.000 evra.

To je potvrdio advokat Šime Savić, koji zastupa porodice trojice pomoraca, kazavši da su dve tužbe podnete Opštinskom sudu u Splitu, a jedna Opštinskom sudu u Zadru.

Kazao je da članovi porodica poginulog Marka Topića, Boška Kostovića i Denisa Šarića imaju pravo na odštetu koja im pripada iz radnog odnosa, na što se odnosi najveći deo zahteva, zatim naknadu za neimovinsku štetu zbog nastalih duševnih boli i imovinsku štetu za vence i crninu.

Dodao je da je u tih 600.000 evra uračunat je i deo potraživanja za izgubljeno izdržavanje članova porodica poginulih.

Advokat Šime Savić kaže da iz Jadrolinije na zahtev za odštetu upućuju na njihov klub osiguravjucih društava u Irskoj te naglašava da smatra da s klubom osiguranja treba da komunicira Jadrolinija, koja mora isplatiti odštetu, da je reč o odnosu bez treće strane, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Iz Jadrolinije su naveli da će svakoj od tri porodice poginulih pomoraca isplatiti jednokratnu pomoć od 27 hiljada evra i da je isplata pomoći u toku. Na osnovu polise osiguranja naslednicima će biti isplaćeno po 23 hiljade evra, a deca poginulih pomoraca isplaćuje se, dok se redovno školuju, po 560 evra za mesec dana. Dodaju da je Jadrolinija pokrila i isplatila sve troškove pogreba.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Najavljen dolazak Zelenskog: Treći samit Ukrajina-Jugositočna Evropa u Dubrovniku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA