Armin Ćulum i njegov sin uhapšeni nakon saobraćajne kontrole u BiH: Sumnjiče se za organizovani kriminal

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U velikoj akciji FUP-a kodnog naziva "Geko" koja se sprovodi na području Sanskog Mosta, uhapšeno je više osoba, koji su privedeni nakon saobraćajne kontrole dva vozila marke "audi".

Među uhapšenina je, kako pišu federalni mediji, Armin Ćulum, pripadnik bajkerske organizacije "United tribuns" i kako navode i njegov sin A.L.Ć. (24).

U sklopu iste akcije juče su se desila hapšenja u Ljubuškom.

Armin Ćulum je, prema informacijama "Avaza" uhapšen u Ljubuškom, a onda je opkoljena i njegova kuća u Sanskom Mostu.

Više uhapšenih osoba se terete za krivično delo organizovani kriminal.

Policija je juče u popodnevnim satima kontrolisala su dva vozila u kojima su se nalazili A. L. Ć. (24), A. Ć. (51) D. Ž. K. (24) E. K. (29) i J. D. (34). Prilikom kontrolu saobraćaja oni su zaustavljeni i pozvani su u prostorije PU Ljubuški.

Nakon toga su u službene prostorije došli i pripadnici FUP-a, a svi osim J. D. u 22 časa lišeni slobode i uz pratnju policijskih službenika FUP napustili PU Ljubuški.

Federalna uprava policije saoptila je da od sinoć provodi operativnu akciju pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koja ima za cilj dokumentovanje krivičnog djela organiziranog kriminala u sklopu koje je uhapšeno više osoba, članova međunarodne kriminalne grupe.

"U toku su pretresi lica, mesta i druge radnje, koje sprovode službenici Federalne uprave policije, uz asistenciju Obaveštajno-bezbednosne agencije i kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova Unsko-sanskog, Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona", navode iz FUP-a.

(Telegraf.rs)

Video: Odbrana Srba uhapšenih nakon sukoba u Banjskoj uložiće žalbu na optužnicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA