Bosanski političar dobio nula glasova na biračkom mestu gde živi

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kandidat SDP-a za Opštinsko veće Novo Sarajevo Aldin Krivan šokiran je rezultatima izbora s obzirom na to da na svom biračkom mestu, gde živi, nije dobio nijedan glas. Tvrdi da je to nemoguće i da je očigledno pokraden u Opštinskoj izbornoj komisiji.

"Dok god budemo imali Opštinske Izborne komisije koje imenuju Opštinska veća i koje imenuju politički subjekti izborni proces će biti kompromitovan. Ja na vlastitom biračkom mestu, gde pored mene glasa i moja familija i moj komšiluk, imam nula glasova", rekao je Krivan.

Najmanje jedan glas, svoj, morao je imati na ovom biračkom mestu, a tvrdi da su ga posmatrači informisali o 30-ak dobijenih glasova na tom biračkom odboru, piše Crna Hronika.

"Iako sam od posmatrača i članova biračkog odbora dobio informaciju da na ovom mestu imam 30 glasova, upisana mi je nula prilikom unosa podataka. Do kada će izborna volja građana biti predmet manipulacije pojedinaca, ostaje da vidimo", rekao je.

O ovom slučaju je napisao prigovor i uputio ga Opštinskoj izbornoj komisiji, a kaže da to nije jedini slučaj nepravilnosti u Opštini Novo Sarajevo.

"Isto tako, kao stranka smo uočili na više biračkih mesta slične situacije, gde nam se izveštaji posmatrača uveliko ne podudaraju sa konačnim unesenim stanjem", zaključio je Krivan.

Ovakvi slučajevi se dešavaju nakon svakog izbornog procesa, a pre dve godine se slično desilo Jeleni Trivić, kada je dobila nula glasova u rodnom selu njene majke. Naknadno se javio član biračkog odbora, koji je tvrdio da je slučajno njene rezultate upisao drugoj osobi.

(Telegraf.rs)

Video: Od prizora se ledi krv u žilama: Snimci posledica stravičnih poplava u Jablanici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA