Emir preživeo stravičnu apokalipsu u Donjoj Jablanici, objasnio kako je u tome uspeo: "Bila je borba"

 
A. R.
A. R.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Emir Arfadžan, iz Donje Jablanice, preživeo je stravičnu apokalipsu kada su njegovo selo u Hercegovini pogodile bujične poplave u kojima je 21 osoba izgubila život, prema zvaničnim podacima.

Reporteri Avaza jutros su ušli u Donju Jablanicu, među kuće koje su pretrpile ogromnu štete, u mesto na kojem spasioci još uvek tragaju za telima stradalih.

Tu su sreli Emira koji je prepričao trenutke apokalipse i njegovu borbu za goli život.

"Ja sam našao, ovde je bila velika gomila vode, našao sam gvožđe. Voda je padala na mene, bio sam do pojasa u vodi. Uspeo sam ga maknuti da voda prodre dole iza jer je počela ulaziti voda na prozore kuće. Ovo je sada opšti haos. Sve sam tokom noći sklanjao. Voda je dolazila, ja sam to nekako rukama golim pomerao, nisam ništa imao, alat je sav bio potopljen", rekao je Emir.

"Borba je bila samo da voda ne uđe u kuću. Dvoje ljudi je tražilo pomoć, bila je reka nisam mogao da prođem, nisam sebi mogao da pomognem. Mlađi momak je pomagao, svaka mu čast, stvarno je svima valjao, Bog mu dao svako dobro", prepričava potreseni meštanin Donje Jablanice.

"Šta reći sada kada ja sve ovo vidim, samo da sednem i da plačem. Zetu sam sad govorio jedno je kad gledaš a drugo je kad dođeš. Kakav je povratak ovde ako se gore ne zaštiti. Mi ne znamo stvarno ni koji je plan Jablanice i Civilne zaštite... a šta će biti s meštanima, da se pomogne da se ovo nekako osposobi. Gde sad da ja ovo bacim, gde da ja ovo odnesem", dodao  je Arfadžan.

(Telegraf.rs)

Video: Od prizora se ledi krv u žilama: Snimci posledica stravičnih poplava u Jablanici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA