Bosanska političarka Duška svedoči o stravi: Zatekla je ljude koji su golim rukama vadili tela najbližih

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Susret oči u oči sa žrtvama poplave u Jablanici opisala je na svom fejsbuk profilu zamenica ministra za ljudska prava i izbeglice BiH Duška Jurišić.

- Pakao je prošao bračni par Imamović iz Donje Jablanice. Užas udara bujice, koja je nosila ogromne količine kamenja, zamenila je neverica, jer su kuće njegove sestre i brata zbrisane s lica zemlje. Samo u jednom trenu izgubili su osam članova porodice. Ne mogu da se oporave od šoka pogotovo što su i sami učestvovali u potrazi pod ruševinama i pronalazili beživotna tela svojih najbližih. Miji Karamehić Abazović i meni je bilo suđeno da prvi susret sa preživelim žiteljima Donje Jablanice upravo bude sa ovim bračnim parom, koji je pretrpeo najteže gubitke - navela je Jurišić na društvenim mrežama.

Jedna Amra uspela je da spasi svoje dete plivajući s njim kroz smrtonosnu bujicu.

- Zahvaljujući Amrinoj neverovatnoj pribranosti, spasen je život njihovog sina, Semirov i život nekolicine komšija, koji su utočište potražili u njihovoj kući. Amra je noseći četvorogodišnjeg dečaka uspela da prepliva stotine metara kroz nabujalu vodu i mulj, dok su ostali oslonac u vodi do dolaska na čvrsto tlo potražili na kompresoru, koji je plutao. Jasminka i Mumin Maslo su među onim stanovnicima Donje Jablanice, čija je kuća neoštećena, međutim nemaju ni vode ni struje - napisala je Jurišić.

I Ifeta Begović je ostala bez doma.

(Telegraf.rs / Avaz)

Video: Teška situacija u Jablanici nakon poplava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA