Imam džamije iz Jablanice o hororu u kome se našao: Stavio je dete u krevet, za 40 minuta trgao ga plač

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Semir ef. Jahić, imam džamije u Donjoj Jablanici, čije su fotografije obišle svet i postale svojevrstan simbol tragedije u ovom mestu, govorio je za "Dnevni avaz".

"Ovo što nas je zadesilo u protekla 24 sata je nešto što ne bih želeo ni svojim najgorim neprijateljima. Pre sam govorio, gledao sam mnogo horora, filmova, ali onakav horor ja mislim da nikad niko nije mogao iscenirati i izrežirati u onom obliku šta smo proživeli tu noć, meštani Donje Jablanice i ja s njima kao njihov imam", započinje svoju priču efendija Jahić.

Kaže da je strašno kad normalno odete na spavanje, pripremite se za naredni dan, dete za vrtić, za školu, razmišljajući da će ako Bog da, svanuti još jedan normalan dan.

- Onda se za 40 minuta probudiš u jednom haosu gde voda već dopire u kuću, gde vidiš gore na putu da je veliki nanos materijala, da su kuće srušene. U tom trenutku nisam ni znao koliko je zapravo to, ali evo sad kad vidiš, ipak veliko je to, puno ljudi je izgubilo živote. To je za nas, za Donju Jablanicu, koja ima 70 domaćinstava, kada se 5-6 domaćinstava ugasi, golemo. Posebno potenciram, pitanje je kako ćemo sutra ako se ponovo ovako nešto desi. Na kraju krajeva materijalno, lako se nadoknadi, kuća će se napraviti, ali pitanje je spremnosti ljudi, hrabrosti da ponovo u takvom ambijentu, sa ovakvim ožiljcima iz prošlosti, zanoće u takvim kućima", opisuje ef. Jahić.

Opisao je kako je sve počelo.

"Oko pola jedan me probudio plač deteta, da li je čuo kada je udarila voda od kuću, ne znam, to je njega probudilo i prepalo, u tom trenutku, supruga govori da nam bujica odnese auto. Zvoni komšinica na vrata, govori da je njima kuća poplavljena. Mi smo ih primili u kuću, pa šta bude da bude i nama u tom trenutku probija voda u kuću kroz balkonska vrata", kazao je ef. Jahić.

Celu ispovest pogledajte u video snimku.

(Telegraf.rs/Avaz)

Video: Teška situacija u Jablanici nakon poplava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA