Bageri otkopavaju žrtve iz zatrpanog sela u Jablanici: Od prizora se ledi krv u žilama

 
A. M.
A. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Ekipa portala Klix.ba ovog jutra je u selu nadomak Jablanice, tačnije u Donjoj Jablanici, koje je jedno od najpogođenijih katastrofalnim poplavama koje su u noći između četvrtka i petka pogodile delove zemlje.

Razmere katastrofe koje su izazvale poplave u Jablanici i Konjicu su nesagledive, a dan nakon možda i jednog od najtežih dana ikada u ovim mestima i njihovoj okolini, teško je opisati prizore potopljenih sela.

Fotoreporteri portala Klix.ba u obilasku su Donje Jablanice koja izgleda neprepoznatljivo. Ono što su zatekli nalik je na apokalipsu i biće potrebni meseci da se selo očisti od odrona i klizišta i da se sanira celokupna šteta.

Ulaskom u Donju Jablanicu prizore sela u Hercegovini je teško opisati: automobili su isprevrtani, zatrpani ili uništeni; kuće su srušene, neke prepolovljene ili zatrpane blatom i odronom.

Materijalna šteta će se nekako i sanirati, ali ono što je nepovratno su ljudski životi, a u poplavama u BiH je najmanje 16 osoba smrtno stradalo. Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite trenutno traže osobe koje se vode kao nestale, a u toku noći, kako je za Klix.ba potvrđeno, nije bilo novih žrtava.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Video: Snimak spasavanja ljudi iz ugroženih i poplavljenih područja Jablanice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danka

    5. oktobar 2024 | 10:36

    Neka ih Bog cuva a nastradalima nek je laka zemlja sacuvaj Boze svakoga ovakog zla

  • Slavomir

    5. oktobar 2024 | 10:31

    Par puta sam prolazio ovim putem od Konjica do Mostara.Ove slike izgledaju nadrealno.Odakle ovakvo klizište nikako mi nije jasno.Verovatno ni drugima koji poznaju ovaj put.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA