Horor u Donjoj Jablanici: Zvanično je stradalo 14 ljudi, a čak 40 se vodi kao nestalo

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Najgore je stanje trenutno na području Donje Jablanice gde se i nalazi naša ekipa portala Bljesak.info. koja se pešice probila do mesta koje je pogođeno poplavama i klizištima.

Trenutno se na području Donje Jablanice nestalim vodi 40 osoba, informacije su s terena do kojih je došao portal Bljesak.info. Iako za sada službene informacije govore o 14 smrtno stradalih, strahuje se da je taj broj puno veći.

Najgore je stanje trenutno na području Donje Jablanice gde se i nalazi ekipa portala Bljesak.info, koja se peške probila do mesta koje je pogođeno poplavama i klizištima.

Vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji proglasile su stanje prirodne nesreće što je omogućilo aktiviranje svih spasilačkih službi, a BiH je zatražila i pomoć Evropske unije.

Pomoć se nudi sa svih strana, a u akciji su učestvovali i pripadnici EUFOR-a.

Sve bolnice su u pripravnosti i očekuju prihvat unesrećenih.

Upravo se radi na raščišćavanju puta prema Jablanici s južne strane na putu M-17, te od Prozor-Rame do Jablanice sa severne strane kako bi pomoć što pre stigla do ugroženog stanovništva, saopštila je Federalna uprava Civilne zaštite (FUCZ).

Vojska radi na raščišćavanju puta prema Jablanici od Konjica. Sve raspoložive jedinice Puteva, vatrogasaca, hitne pomoći kao i vojske su na terenu. Službe sa čamcima prešle su do Jablanice i radi se na spasavanju ljudi.

Iz županijske Vlade apeluju na građane da ne kreću prema Jablanici i Konjicu zbog krajnje kritične situaciju na severu HNŽ-a.

Naime, jutros oko 3 sata došlo je do velikog olujnog nevremena praćenog kišom na području Mostara, Konjica i Jablanice. Nevreme je prouzrokovalo aktivaciju velikog broja klizišta, odrona i poplava zbog izlivanja velike količine vode iz reka i jezera.

Sve informacije o poplavama u BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj možete pronaći u našem BLOGU UŽIVO.

(Telegraf.rs)

Video: Jaka kiša izazvala mnoge probleme u nekim mestima u Crnoj Gori

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    4. oktobar 2024 | 16:52

    Srbija bi morala da prva pritekne u pomoć time bi Srbija pokazala dobru volju sa saradnju u svim sferama sa Bosnom i Hercegovinom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA