Potopljen centar Budve, novi bulevar pretvoren u reku, veliki problemi i za meštane okolnih naselja u Nikšiću

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Obilna kiša jutros je novi bulevar u centru Budve pretvorila u reku.

Novopostavljenom kaldrmom išla je bujica vode, uprkos novom atmosferskom kanalu koji je izgrađen da reši problem poplava u užem centru grada, javljaju Vijesti.

Ponovo se na udaru našao kompleks TQ Plaza, pa uprkos metalnoj brani koju su postavili na ulazu u garažu voda je prodrla. Garažom gazduje opštinska firma Parking servis, pa su brojna vozila bila zarobljena u vodi.

Voda se nakon velikog olujnog udara povukla, a iz kompanije Tradeunique najavili su da će podneti žalbu nadležnima, jer je ovo treća poplava njihovog objekta od kada je izgrađen novi bulevar.

Izgradnja novog bulevara s atmosferskim kanalom u centru grada, koja je završena sredinom jula, koštala je više od tri miliona eura.

Velika količina padavina u nikšićkoj opštini prouzrokovala je velike probleme stanovnicima okolnih naselja.

I dok se po gradu, na ulicama lišće i grane koje vetar prethodne noći polomio, u Kutima (gornjem delu sela) u nikšićkoj Župi crvena boksitna voda iz obližnjeg vodokopa je preplavila gotova sva imanja, mostove i meštani kažu da je situacija katastrofalna. Ta situacija se, u pomenutom selu, ponavlja iz godine u godinu, kada su obilne padavine.

"Meštani ne pamte toliku količinu vode za kratko vreme. Kao da je neko sipao iz kante vodu. Ovo je užas. Voda je iz okolnih brda tokom noći prodrla do sela. Ovo ne pamte ni najstariji meštani. Imanja su poplavljena, a posebno su ugrožena ona uz potok Mačak. Za sada nam niko ne javlja da je voda prodrla u kuće", kazao je Vijestima predsednik Saveta Mesne zajednice Župa, Dragoljub Radulović.

Prema njegovim rečima, mehanizacija firme "Uniprom metali" je na terenu, u selu Kuta, gde pokušavaju da obuzdaju bujicu koja je krenula iz jednog od rudokopa, a i Opština će poslati mehanizaciju Komunalnog preduzeća.

Od sinoć je teško proći saobraćajnicom, nakon brezovačkog mosta, a u delu Miločana izlio se potok i voda je tokom noći prodrla u obližnje kuće i objekte.

"Sve ekipe su na terenu i intervenišu kako u gradskoj, tako i u prigradskoj zoni. Građanima je voda uglavnom poplavila podrumske prostorije. Najteža situacija je u Župi", kazao je komandir nikšićke Službe zaštite i spasavanja, Slavko Tadić.

(Telegraf.rs)

Video: Stravični snimci posledica nevremena koje je pogodilo Bosnu i Hercegovinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA