Potop u Istri, ciklon iz Italije doneo obilne padavine: Prete velike poplave i izlivanje reka

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Đenovski ciklon doneo je promenu vremena u Hrvatskoj, a prva na udaru se našla Istra gde obilne padavine izazvale dosta problema.

Lokalno, u pojedinim oblastima palo je više od 200 milimetara kiše po kvatratnom metru zbog čega prete bujične poplave, preneo je portal "Index".

Najviše problema ima u Istri i na Kvarneru. Kako javlja Istramet, u riječkom području već su popodne bile zabeležene velike količine padavina, s više od 80 milimetara kiše po kvadratnom metru. Novigrad je poslepodne bio pod vodom.

Evropski centar za srednjoročnu vremensku prognozu (ECMWF) za područje zapadne Slovenije, jadranske obale i zaleđa, Gorskog kotara i Like daje visoke izglede za obilne padavine (iznad 150 milimetara) u narednih deset dana od kojih će se glavnina ostvariti do ovog vikenda.

Operativni hidrološki modeli DHMZ takođe ukazuju na velike vode sledećih dana za slivove Kupe, Une, Like i Gacke, Zrmanje, Krke i Cetine, ali i povećane dotoke Save, Mure i Drave.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako jutros izgleda Sava u Beogradu: Poplavni talas iz Hrvatske stigao u Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA