Albanka usmrtila Katarinu i Stjepana, pa dobila 4 godine zatvora: "Porodica je u šoku zbog tako male kazne"

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Albanska državljanka Klevisa Imeri osuđena je nepravosnažno na četiri godine zatvora jer je iz nehata izazvala tešku saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom.

Na presudu je moguća žalba koju će optužena i njen branilac, dubrovački advokat Dragan Pištalo uskoro, s obrazloženjem dobiti u pisanom obliku. Epilog je to završenog dokaznog postupka i celokupnog suđenja na Opštinskom sudu u Dubrovniku optuženoj albanskoj državljanki.

Kobna se saobraćajna nesreća dogodila oko 20.30 sati 10. aprila ove godine na Jadranskoj magistrali. Tada su, na predelu Ratac, nedaleko Slanog, u sudaru život izgubili sestra i brat Katarina i Stipe Đerek iz mesta Gradac kod Ploča. Kako je optužena početkom sudskog postupka izjavila da se "oseća krivom, ali ne na način kako to navedi i kako je tereti optužnica", usledio je dokazni postupak u kojem je na prvom ročištu iskaz dao sudski veštak Pero Todorović da bi u utorak pred Sudskim većem svedočio očevidac nesreće Jonuz Alija.

Saznato je kako je sud, kontaktirajući Domagoja Šestana kao predstavnika firme "BMW" za Hrvatsku, temeljem broja šasije u nesreći slupanog vozila, rekao kako to vozilo nije imalo ugrađeno tzv. crnu kutiju.

"Moj prijatelj Armalindo Docano i ja krenuli smo iz Milana za Albaniju s mercedesom, a Klevisa i supruga Armalindova rođaka, Diana, s BMW-om i tako vozili do naplatnih kućica na kraju auto-puta kod Ploča. Zbog umora je tamo Diana prešla u mercedes te je Klevisa bila sama u svom vozilu. Vozili smo u koloni, a tokom vožnje sam gledao u mobilni i u unutrašnji (srednji) retrovizor mercedesa. Upravo sam u retrovizoru uočio da se ugasilo njeno svetlo, stali smo i prišli vozilima. Tamo je već bio jedan čovek, a prvu pomoć nisam mogao pružiti jer nije bilo svrhe.

Klevisa je sama izašla iz vozila i brzo pala u nesvest, a ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć. Zbog svega smo na putu, zbog trajanja uviđaja, ostali do 4- 5 sati po ponoći. Potom je svedočila i optužena i rekla kako su se tokom vožnje u BMW-u, ona i Diana smenjivale za volanom. Od naplatnih kućica smo vozili u koloni brzinom 60- 70 km/h i kad sam videla da je mercedes ispred mene pretekao jedno vozilo, dala sam znak za preticanje i tad videla da iz suprotnog smera velikom brzinom dolazi drugo vozilo. Pokušala sam da odustanem od preticanja, ali sve se brzo dogodilo i došlo je do sudara", izjavila je optužena i dodala kako se zbog šoka više ničeg ne seća.

Porodica stradalih nezadovoljna

Nakon presude albanskoj državljanki Klevisi Imeri, koja je zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli brat i sestra Stipe i Katarina Đerek, nepravosnažno osuđena na 4 godine zatvora, izjavu je dao advokat porodice Đerek, Zvonimir Bodrožić.

"Reakcija porodice nije dobra, očekivali su znatno veću kaznu. Odluka je takva kakva jeste, razgovaraću s porodicom kad malo dođu k sebi, svi su jako potreseni. O daljnjim koracima ćemo odlučiti kad obavimo konsultacije, kad malo dođu k sebi. Svaka strana ima pravo žalbe, verujem da će tu i kolega uložiti žalbu. Šta ćemo mi odlučiti, videćemo nakon konsultacija. Da li će ići žalba? Verovatno hoće! Za sada", kazao je Bodrožić.

(Telegraf.rs/Jutarnji)

Video: Čudni oblaci stoje nad Beogradom, ali prizor je fenomenalan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eho

    2. oktobar 2024 | 08:48

    Sve što je malo povećaj a slabo pojačaj,mora po zakonu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA