"Ubili su te kukavički, jedino su tako mogli lavu prići: Od Vaska Lješkovića se oprostili na 118 čitulja

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Supruga, prijatelji, rođaci, članovi klana i drugi oprostili su se u čituljama od likvidiranog škaljarca Vaska Lješkovića (37), koji je ubijen na Cetinju hicem iz snajpera. Njegova žena,  oprostila se teškim rečima.

"Ubili su mi te kukavički, u kući, njima kako dolikuje i jedino kako su mogli prići lavu kao što si ti", poručila je Lješkovićeva supruga u oproštaju.

Pored nje, od Lješkovića su se oprostili brojni prijatelji, kumovi i osobe koje se dovode u vezu sa škaljarskim klanom, a samo u jednim crnogorskim novinama za njega je osvanulo 118 čitulja.

Podsetimo, profesionalni ubica, za kojim crnogorska policija i dalje traga, pucao je sa velike udaljenosti i pogodio "škaljarca" direktno u srce dok je ručao u dvorištu svoje kuće opasane visokim zidinama. Sumnja se da je Lješković još jedna u nizu žrtava u ratu dva zavađena kotorska klana, kavačkog i škaljarskog.

Supruga škaljarcu posvetila potresnu čitulju

- Rado moja najmilija, ne postoje reči koje mogu opisati ovu tugu i bol. Kroz život si išao časno i pošteno, bio čovek i muž za primer, ostavio mi da se ponosim što sam tvoja žena. Bili smo dve duše i jedno telo, dok živim ja, živiš i ti u meni. Čekaj me na nekom drugom mestu gde ćemo ovu našu najveću ljubav nastaviti, baš onamo gde smo stali. Ubili su mi te kukavički, u kući, njima kako dolikuje i jedino kako su mogli prići lavu kao što si ti. Voli te tvoja žena zauvek najviše, Rado moj - piše u čitulji koju je potpisala supruga "škaljarca", dok su njegovi roditelji napisali:

- Sine naš, lepoto naša, kako da se pomirimo sa ovim bolom. Bio si naša sreća, radost, naš ponos. Veliki ljudi kao ti nikad ne umiru. Ostavio si nam tvoju Mariju, a mi ti obećavamo da ćemo je paziti i voleti. Počivaj u miru, anđele naš.

Vasko Lješković Foto: umrli.me, pobjeda.me/umrlice

Velelepna vila opasana zidinama i pokrivena video-nadzorom nije uspela da sačuva "škaljarca" koji je godinama bio meta supraničkog klana. Njegov prvi komšija bio je Goran Radoman, prva žrtva rata kotorskih klanova koji je ubijen u februaru 2015, inače, samo dva meseca nakon nestanka tovara kokaina iz stana u Valensiji. Koliko su bili veliki prijatelji i komšije pokazao je i njegov brat Vladan Radoman koji potpisuje jednu od čitulja.

Brat Gorana Radomana posvetio je čitulju ubijenom "škaljarcu".

- Brate moj! Nedostajaćeš za sve što dolazi i što bez tvog prisustva neće biti potpuno. Ostavio si za sobom žal koji neće utihnuti, ali će plamen tvoje energije i ljudskosti prkosno bukteti i osvetljavati nam put! Počivaj u miru - piše u čitulji.

Nudili 50.000 za glavu

Od ubijenog Lješkovića oprostio se i Tanasije Jovanović, koji je i sam bio na meti. Jovanović je, podsetimo, 20. juna teško povređen kada je aktiviran eksploziv zakačen na drvo pored blindiranog automobila "škaljaraca" Dragana Roganovića (36) i Petra Kaluđerovića (20) koji su tada ubijeni.

Inače, ubijeni Cetinjanin bio je tema razgovora pripadnika kavačkog klana, a jedna od Skaj prepiski isplivala je u javnost. U porukama se navodi "da bi kavčani Lješkoviću oči izvadili", a za njegovu glavu svojevreno su nudili 50.000 evra.

Što nam ovo napravi?

U nekoliko oproštaja od ubijenog navodi se "da rane koje im je naneo bole, ali da će ih osvetiti".

- Brate moj, tu si dok postojimo, tu kao uvek što si bio, tu gde treba. Bole ove rane, bole suze i duša tvoja bratska. Prkosićemo im osmehom i onom našom voljom koja im je nedostižna i nepregledna. Volimo te i čuvamo u našim srcima zauvek. Kume naš, vilo naša... Što nas rani? Što nam napravi? - piše između ostalog u jednoj od čitulja.

(Telegraf.rs / Kurir)

Video: Akcija policije na Cetinju: Uhapšeni ozbiljni kriminalci

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA